Srijeda, 24 travnja, 2024

NA POMOLU RJEŠENJE BOSANSKOHERCEGOVAČKOG PITANJA: Formira se Armija Republike Sandžak

Must Read

Veliki broj Bošnjaka preko Facebooka podržao formiranje Armije Sandžaka

 Nakon “pohoda na Hadžet”, kada su novim Pazarom prodefilirali mladići u zelenim uniformama, istina bez oružja, te razmjene prijetnji između četnika i vehabista na facebooku se pojavio poziv za formiranje Armije Sandžaka, a odmah potom pojavila se i Facebook-grupa „Armija Sandžaka“. Informacija o pojavi stranice „Armije Sandžaka“ odmah je prenesena i posredstvom nekih sandžačkih portala, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Pozivam svakog Sandžakliju starijeg od 15 godina da stane u obranu grada, jer je naš poslanik Alejhuselam u prvoj borbi sudjelovao s 15 godina – stoji u otvorenom pozivu na ovoj stranici.

sandzak zelene uniforme

Uniformirani mladići nedavno su prodefilirali Novim Pazarom

Poziv za formiranje Armije Sandžaka pojavio se na stranici Republika Sandžak, a administrator ove stranice postavio je grb Armije koji podseća na grb Armije R BiH, te fotografiju na kojoj je i sandžački muftija Muharem Zukorlić s porukom: „Braćo Bošnjaci, pod hitno mora se formirati Armija Republike Sandžak radi očuvanja teritorije i sigurnosti građana Sandžaka. Četnici su spremni napasti Novi Pazar i javno pozivaju na to. A mi pozivamo da se formira Armija Republike Sandžak. Pozivamo svakog pojedinca i svaku grupu da se što bolje naoruža“.

Poziv za formiranje Armije Sandžaka odmah je, kako piše bigportal. dobio podršku znatnog broja posetitelja, mahom Bošnjaka iz Sandžaka i dijaspore koji takođe pozivaju na formiranje Armije Sandžaka.

grb armije sandzaka

Grb Armije Republike Sandžak

„Sandžački tigrovi, pridružite se, pokažite svima tko su sandžački sinovi“, „I život svoj za Sandžak moj“, „Alahu, pomogni sandžačkom muftiji, pomogni ga u hairu i sačuvaj ga od otvorenih neprijatelja i prikrivenih prijatelja“, samo su neke od poruka koje su se mogle videti na ovoj stranici….

Pojava ove Facebook grupe i poziv za formiranje Armije Sandžaka, koji može biti provokacija pojedinca, ali i ozbiljna pretnja ozbiljnih i ekstremnih grupa, uslijedio je nakon „Pohoda na Hadžet“ na kome su se pojavili uniformirani pripadnici Islamske zajednice Sandžaka i prijetnji koje su, kako prenose skoro svi sandžački mediji, stigle od srpskih četnika iz Ukrajine „da će doći u Novi Pazar i uniformirani marširati gradom“, te da će sandžački muftija Zukorli “gorjeti”.

nakon tih prijetnji iz Sarajeva se oglasio „šeik“ Abdulmelik Bašić, bivši član odreda „El-mudžahedin“ koji je „četnicima“ poručio „Dirnete li u Sandžak, Drina neće biti zelena nego crvena, a Priboj će biti Proboj“. Islamski ekstremista, čiju su poruku objavili i neki portali u Sandžaku, prijeti: „Ako vam je do vlastite nesreće, dirnite u Novi Pazar, dirnete li ga, dirnuli ste u Umnet muslimana i u zjenicu oka. Nije slučajno, baš sada, to što jeste, spreman biti fitilj“.

Nadležne vlasti u Srbiji za sada nisu reagirale na razmjene prijetnji u Sandžaku i najave osnivanja Armije Republike Sandžak./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x