Nedjelja, 19 svibnja, 2024

LIDER SLUČAJNE SOCDEMOKRACIJE: FTV se mora vratiti pod kontrolu SDP-a

Must Read

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumdžija danas je u stranačkom sjedištu otvorio Pres-centar za predstojeću izbornu kampanju.

Čelnik vladajućeg SDP-a obratio se novinarima, koji su ga zamolili da prokomentira navode FTV-a da pojedini ministri iz Vijeća ministara BiH „kupuju zgrade“ svojih tajkuna. S FTV-a su aludirali upravo na ministre iz SDP-a.

– To nisu tvrdnje pojedinih medija, nego je to vrlo konkretna tvrdnja javnog servisa koji se zove Federalna televizija, koja je očigledno postala društvo dvije osobe. Dvije osobe u zgradi FTV-a i dvije osobe u zgradi Predsjedništva BiH – kazao je Lagumdžija, aludirajući na predsjedavajućeg i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Željka Komšića.

Molio Hidrogradnju da se prijavi

U nastavku je, kako piše Dnevni avaz, potvrdio da je Vijeće ministara BiH usvojilo odluku o kupovini zgrada za institucije BiH u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci, Mostaru i Lukavici za 20 miliona KM.

– Znali smo da će biti velikih opstrukcija, jer kupovinom oko 6.000 kvadrata administracija će napustiti isto toliko kvadrata koji su iznajmljeni od privatnika. Vijeće ministara, a posebno ja, nemamo ništa s Upravom za neizravno oporezivanje (UNO), ona ima svoje organe. Besprizorna je podvala stavljati mene u kontekst kupovine zgrade UNO, a svjesno izbjegavati činjenicu da jesam molio jednu tvrtku da se prijavi na natječaj. Ta tvrtka je „Hidrogradnja“. Državna tvrtka prodat će zgradu i dobit će devet milijuna KM, koji će otići za povezivanje radnog staža radnicima – istakao je Lagumdžija.

Interesantno je da „društvo dvije osobe“ i njihov organ, nastavio je Lagumdžija, ne nađu za shodno napraviti priču o tome, nego „prave podvale s nečim s čime ja nemam nikakve veze“.

– Inače, već sam obavijestio čelnike međunarodne zajednice, veleposlanike relevantnih zemalja o tome da ovo što radi „društvo dvije osobe“, koje se zove FTV, gubi svaki sportski karakter i ide u smjeru u kojem je nedopustiva takva manipulacija, privatizacija i politikantstvo izravno usmjereno protiv istine i obavještavanja građana kao javni servis. Vi kao privatni medij možete pisati što hoćete i ja nemam pravo  se buniti se, ali netko tko je javni servis nema pravo praviti ovakve manipulacije, kazao je Lagumdžija.

Traži monitoring FTV-a

Lider SDP-a je pozvao Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK), OSCE i predstavnike Vijeća za implementaciju mira (PIC) da naprave monitoring javnih servisa.

– Želim da ih obvežu da se ponašaju u skladu s principima koji važe u uređenim europskim zemljama, jer način na koji se pojedini javni servisi ponašaju je nešto što je izravno zadiranje ne samo u demokratska prava i slobode nego i izravni utjecaj na politička zbivanja u ovoj zemlji za račun dvije privatne osobe – poručio je Lagumdžija.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Rezolucija o Srebrenici: Nova prilika za pravdu ili iskra novih sukoba?

U posljednje vrijeme, tema genocida u Srebrenici ponovno je u središtu međunarodne pažnje. Dok svijet raspravlja o izglasavanju nove...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -