Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Lijanovići ostaju u pritvoru

Must Read

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor potpredsjedniku Vlade Federacije BiH Jerki Ivankoviću-Lijanoviću i njegovoj braći Jozi i Slavi, te federalnom ministru trgovine Miloradu Bahilju, Jozi Sliškoviću, Mirku Galiću i Mirjani Šakoti, potvrdila je Srni odvjetnica braće Lijanović Nada Dalipagić.

Dalipagić je tijekom današnjeg ročišta odbacila sve navode Tužiteljstva BiH, kao i prijedlog za određivanje mjere pritvora i najavila je žalbu na ovakvu odluku Suda BiH, ističući kako ne postoji ni jedan razlog za pritvor od 30 dana.

“Tužiteljstvo nije konkretiziralo dokaze o postojanju osnova sumnje da su moji klijenti počinili kriminal neplaćanjem i utajom poreza, pranjem novca ili uništenjem dokumentacije”, rekla je Dalipagić, ističući da nema ni jednoga dokaza da bi njeni klijenti mogli pobjeći iz BiH.

“Oni žive u BiH sa svojim obiteljima i nemaju nikoga u Hrvatskoj niti imaju poslovne relacije u toj zemlji”, rekla je Dalipagić.

Sud BiH odredio je mjere zabrane za Željka Mikulića, Dražena Kvesića i Zdravka Ivankovića.

Podsjećamo, 10. rujna pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhitili su braću Lijanović i još sedam osoba, koji su osumnjičeni da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, porezne utaje, neplaćanja poreza, pomaganja u činjenju kaznenih djela, krivotvorenja poslovne dokumentacije i uništavanja poslovne dokumentacije, a procjenjuje se da je proračun BiH oštećen za nešto više od 11 milijuna KM.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -