Utorak, 16 travnja, 2024

Federalna inspekcija pozatvarala kladionice

Must Read

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH jučer su na području Hercegovačko-neretvanske, Srednjobosanske, Tuzlanske i Županije Sarajevo izvršili kontrolu 61 uplatnog mjesta kladionica za koja su postojala saznanja da priređuju igre na sreću putem interneta, a što je u Federaciji BiH zabranjeno u skladu sa Zakonom o igrama na sreću.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, odnosno zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću putem interneta i igara na sreću kao što su bingo, loto, utrke konja i utrke pasa, zapečaćeno je 15 uplatnih mjesta kladionica, dok je u 19 slučajeva zapečaćena oprema za priređivanje igara na sreću koja je izmještena u posebne prostorije.

Tijekom kontrola zatečeno je sedam neprijavljenih radnika, a u 21 uplatnom mjestu utvrđeno je da se promet ne evidentira putem fiskalnog uređaja.

Zapečaćena uplatna mjesta kladionica u Sarajevu su “Bet Live” d.o.o Kurta Šorka 36, “BH Play” d.o.o. Donji Hotonj b.b. “Speed Bingo” Hamdije Čemerlića 51, “Petica Plus” Koševo 10, “Formula” d.o.o, Bingo- Hadžići, “Sport Plus” d.o.o Hadželi b.b.

U Mostaru su zapečaćena dva uplatna mjesta kladionice “Petica Plus” i to uplatno mjesto u ulici Splitska 12 i uplatno mjesto u ulici Tekija 3.

U Tuzli su zapečaćena uplatna mjesta kladionica “Bet Live” d.o.o. Titova 35, “BH Play” koje se nalazi u ulici 21. aprila, “BH Play” d.o.o Proleterskih brigada 16, “Formula” d.o.o. Prve tuzlanske brigade 3, “Formula” d.o.o Brgule 1, “Williams kladionica” d.o.o. Husinskih rudara 141 i “Petica Plus” d.o.o Gornje Dubrave Živinice.

Oprema je zapečaćena u uplatnim mjestima u Sarajevu u uplatnom mjestu kladionice “Sport Plus” d.o.o Mula Mustafe Bašeskije 63, “BH Play” d.o.o. Mehremića trg b.b. i “Sport Plus” d.o.o. Halači 6.

Na području Srednjobosanske županije oprema je zapečaćena u uplatnim mjestima “BH Play” d.o.o. Kalinska 10, Novi Travnik, “Millennium” d.o.o Kralja Tvrtka bb, Novi Travnik, “Bet Live” d.o.o. Bosanska 151, Travnik, “Sport Plus” d.o.o. Stanična bb Travnik i “BH Play” d.o.o Žitarnica bb Travnik.

Uplatna mjesta u kojima je zapečaćena oprema u Mostaru su “Sport Plus” Z.Frankopana 2, “Sport Plus” Fra D. Buntića 65, “Bet Live” S.Radića 76, “Petica Plus” Trg 1. maja, “Millennium” IV Bojna 4, “Petica Plus” Rodočkih branitelja b.b., “Sport Plus” Ortiješ 60, “BH Play” Tekija L2, “Millennium” Vukovarska b.b., “Sport Plus” Ose Grebe 16 i “Bet Live” Rudarska 2.

U skladu sa zakonskim ovlaštenjima i uputama Federalnog ministarstva financija, Porezna uprava FBiH kontinuirano provodi sve zakonom propisane mjere i radnje radi otkrivanja i sankcioniranja svih nelegalnih internet priređivača igara na sreću kao i osoba koja na bilo koji način u njima sudjeluju, spriopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -