Petak, 18 listopada, 2024

‘Čokoladni neredi’ proširili granice na Sarajevo i Banju Luku

Vrlo

MOSTAR – ‘Čokoladni neredi’ i ove godine dolaze u grad Mostar, no održat će se također i u Sarajevu i Banjoj Luci. Sada već tradicionalna manifestacija koja je nastala kao odgovor na navijačke nerede u gradu Mostaru postigla je velik odaziv građana Mostara koji su se družili uz razmjenu čokolade. Manifestacija će se održati i ove godine, u petak, 25.srpnja s početkom u 20 sati na Španjolskom trgu.
Ideja organizatora
– Ideja ‘Čokoladnih nereda’ 2014. je da svaka osoba sa sobom ponese dvije čokolade. Jednu koju će dijeliti s okupljenom ekipom i drugu koju će donirati za ‘malu raju’ s područja koja su najteže pogođena nedavnim poplavama. Skupljanje doniranih čokolada će se organizirati u Mostaru, Banjoj Luci i Sarajevu, ali u duhu ‘Čokoladnih nereda’ pozivamo sva mjesta i gradove u BiH i regiji da budu dio događaja kroz spontana okupljanja u isto vrijeme, stoji u pozivu organizatora. A sam organizator ‘Čokoladnih nereda’ koji je pokrenuo cijelu lavinu oko ovog događaja danas ni sam ne može vjerovati u što se ovo pretvorilo.
– Kada smo počeli organizirati ovaj događaj, očekivao sam desetak svojih prijatelja koji će doći na ovo druženje, no nisam mogao vjerovati da će situacija biti takva i da će ovaj događaj okupiti ovoliko ljudi, kazao je Ivan Rozić, organizator ‘Čokoladnih nereda’ koji se nada kako će ove godine odaziv biti bolji nego prošle godine, a vjeruje također da će i Sarajevo i Banja Luka imati svoje sudionike u ovom događaju.
‘Čokoladni neredi 2014.’ će pokazati koliko zapravo jedna banalna sličnost može popraviti raspoloženje barem na jedan dan. Naime, s početkom u 20 sati na Španjolskom trgu u Mostaru, na platou ispred BBI centra u Sarajevu i u parku ‘Petar Kočić’ u Banjoj Luci skupit će se ljubitelji čokolade i druženja, koji neće slati poruke i držati govore, već uživati u malim životnim zadovoljstvima kojih u današnje vrijeme nedostaje.
Prošle godine ‘Čokoladni neredi’, odnosno fotografije s čokoladom preplavile su društvene mreže. Organizatori i ove godine pozivaju sve građane Mostara, ali i drugih mjesta da na društvenim mrežama mogu podijeliti svoje fotografije s čokoladom kako bi poslali jednu srdačnu i dobronamjernu poruku.
Poruka mira
Inače je grad Mostar ovim događajem u posljednje dvije godine poslao poruku mira, ali i poruku kako su podjele samo u glavama onih koji ih žele stvoriti. Upravo zbog toga organizatori žele ovu manifestaciju pretvoriti u nešto što će se proširiti i na ostale gradove kako bi se svi zajedno družili uz čokoladu.
Piše: Lj.Grubišić

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto broj katolika u Europi opada a u ostatku svijeta raste?

Prema najnovijim podacima koje je objavila rimska novinska agencija Fides, broj katolika u svijetu dosegao je 1,39 milijardi, uz...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -