Published On: Sub, lip 8th, 2013

55,3 posto Hrvata za brak žene i muškarca u Ustavu!

Među onima koji su sigurni da će izaći na referendum o ovom pitanju, ako do njega dođe, čak 68,7 posto ispitanika podržava brak kao zajednicu žene i muškarca u Ustavu, dok se tome protivi 25 posto ispitanika.

55,3 posto hrvatskih građana glasovalo bi da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, dok je protiv 31,1 posto ispitanih, pokazali su rezultati ankete Promocije Plus koja je objavljena u HRT-ovu Dnevniku.

Među onima koji su sigurni da će izaći na referendum o ovom pitanju, ako do njega dođe, 68,7 posto ispitanika podržava brak kao zajednicu žene i muškarca u Ustavu, dok se tome protivi 25 posto ispitanika.

Od 1300 ispitanika njih 44,9 posto odgovorilo je da će sigurno izaći na referendum, ako se bude održavao, dok je 10,2 posto odgovorilo da će vjerojatno na njega izaći. Sigurno neće izaći 26 posto, a vjerojatno neće 12,1 posto.

Građanska inicijativa “U ime obitelji” danas je izvijestila da će sljedećeg tjedna Saboru predati zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 710 tisuća potpisa. Referendumsko pitanje glasilo bi: “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”.