Published On: Uto, lis 5th, 2021

100 obitelji u Mostaru zbog kockanja duguje 10 milijuna KM

Ne postoji službeni registar, ali se pretpostavlja da je najmanje 50.000 ljudi u BiH ovisno o kockanju, što je više nego zabrinjavajuća brojka koja vlasti i ne zabrinjava puno, jer kladionice i kasina u većini gradova imaju veći profit od proračuna grada.

O toj temi u ponedjeljak se govorilo u Večernjem studiju na N1 televiziji, a jedan od gostiju bio je i Marko Romić, psihoterapeut iz Mostara i voditelj Kluba liječenih ovisnika o kocki “KLOK”.

Mnogi ne shvaćaju da je problem kockanja takav da onaj novac koji se potroši i šteta koja se napravi, a koja se često ne može mjeriti novcem, ogleda se u raspadu obitelji, u uništenju pojedinca i društva u cjelini, kazao je Romić.

U početku sve izgleda bezazleno, kao zabava, kao nešto što se može kontrolirati, no kako ističe Romić, jedan broj lakovjernih sklizne u problematično i patološko kockanje.

Taj trenutak nije uvijek lako prepoznati, onaj koji kocka to krije. Djeca kriju od svojih roditelja da to rade, kako odrastaju, problem postaje veći, no oni to i dalje kriju. Žalosno je da kad netko u obitelji to sazna, kriju od ostalih članova obitelji, rekao je Romić.

Istaknuo je kako svako 100. kockar dolazi, tj. odlučuje da će se liječiti.

To nije njegova samovoljna odluka, nego odluka pod pritiskom razvoda, dugova, izbacivanja iz obitelji i slično, rekao je i istaknuo kako danas oko 100 obitelji u Mostaru duguje 10 milijuna KM.

 

guest
nije obvezno
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x