Published On: Pet, sij. 19th, 2018

​Sarajevska Gradska uprava traži naknadu od Facebook stranica koje u nazivu sadrže riječ ‘Sarajevo’

Administrator Facebook grupe Sarajevo forever požalio se tamošnjim medijima da su ga iz uprave grada pozvali na razgovor te od njega zatražili da plati naknadu zbog upotrebe imena “Sarajevo”. Ako se ne odazove ili ne plati, tvrdi, prijavit će ga Facebooku i reagirati pravnim putem.

“Moram platiti gradu kojeg već godinama besplatno, s ljubavlju promoviram na svim kontinentima ove male planete. Moram platiti gradu čiju povijesti objavljujući stare fotografije, pričam svim ljubiteljima Sarajeva. Moram platiti zato što govorim o sarajevskim bogomoljama, izletištima, prozorima i fasadama, spominjem Olimpijadu, atentat, agresiju na Sarajevo, sarajevske česme i ulice, Miljacku i Ilidžu”, napisao je administrator FB stranice Sarajevo forever, prenosi Klix koji dodaje da administrator stranice ističe da na službenoj web stranici Sarajeva nema niti jedne fotografije u rubrici Znamenitosti te da je prazna i rubrika Stanovništvo.

“Kako da pričaju o stanovništvu kada svaki dan iz ‘njihovog’ grada odlazi na desetine mladih ljudi kojima ponos ne dozvoljava da sagnu glavu i budu podobni stanovnici Sarajeva. Kada sam skrenuo pažnju da se plaćanje upotrebe zaštićenog imena Sarajevo odnosi na pravne osobe pozivajući se na Službeni list broj 5 iz 2006. godine, dobio sam odgovor da i fizičke osobe moraju platiti. Upitavši ih moram li platiti ako mom djetetu dam ime Sarajevo, dobio sam potvrdan odgovor. Upitavši ih ako knjigu koju napišem nazovem Sarajevo moram li platiti, odgovor je bio isti. Sreća da ova postava nije vladala gradom kad je naš Kemo Monteno pjevao ‘Sarajevo ljubavi moja'”, napisao je administrator koji se dvoumi da li da stranicu ugasi ili je preimenuje u Grad zabranjenog imena.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer