ZVONKO: “Budimir je moja greška, okopavao bi voćnjake u Čitluku da nije bilo mene”

Pogriješio sam što sam dozvolio da Živko Budimir postane predsjednik Federacije BiH, izjavio je  za “Dnevni avaz” prvi čovjek Halal Sunitske Partije BiH Zvonko Jurišić , još jedan neuspjeli projekt međunarodne zajednice, plinskog lobija u BIH, mesne industrije Lijanovići i ujedno greška ovog naroda, koji se pokušava  hrvatskoj  javnosti koju je izigrao približiti na način da će prljavo rublje vlastite partije razgrnuti na suncu, na način da će joj kao dokazana tetka  iznijeti nepoznate detalje o postavljanju Budimira na čelo F BiH. Dokazuje se tako stara pravaška praksa poznata još od NDH-azije da su ustašoidi nakon izdaje naroda brži samo u međusobnoj izdaji i međusobnim obračunima…

– Meni je bilo ponuđeno da budem predsjednik FBiH, ali sam to odbio, jer sam glasovima građana bio izabran u Zastupnički dom Parlamenta BiH. Moram priznati da je greška što sam Budimira, prije toga, bio predložio i za dopredsjednika HSP-a, jer on ničim nije zaslužan za ovu stranku – kazao  je Jurišić.

Komentirajući njegove posljednje poteze na funkciji predsjednika FBiH, Jurišić je rekao da Budimir više nikome ne polaže račune, pa čak ni svojoj stranci. Štaviše, Jurišić tvrdi da je Budimir radio protiv HSP-a tijekom cijele izborne kampanje.

– Da nije bilo mene, Budimir bi danas okopavao voćnjak u Čitluku, jer tamo ima neke sadnice višnje, te se bavi poduzetništvom, odnosno proizvodnjom likera. Javnost treba znati da on nikada nije imao rezultate. Na izborima 2010. godine, kao nositelj liste u HNŽ, pretrpio je veliki poraz, isto kao i u utrci za predsjednika Glavnog stana u HSP-u. Da nije bilo glasova delegata SDP-a u Domu naroda Federalnog parlamenta, ne bi postao ni predsjednik FBiH – naglasio je Jurišić.

Predsjednik HSP-a kazao je da Budimir nikada neće postati čelnik ove stranke, “koliko god on to priželjkivao i najavljivao”. Uporište u ovoj njegovoj tvrdnji Jurišić nalazi u činjenici da je Sabor HSP-a na posljednjoj izbornoj konvenciji njemu dao jednoglasnu podršku.

– Dakle, Sabor me može i smijeniti, a ne Živko Budimir! Vidite, on ima kompleks akademskog obrazovanja. Njegov mentalni sklop takav je da se ponaša kao vodnik JNA, što on i jeste, pa hoće često da naređuje. Ipak, to je previše mali čin da bi naređivao, pogotovo u HSP-u – kazao je Jurišić.

Komentirajući najave o raspuštanju Federalnog parlamenta, Jurišić navodi da time Budimir dezinformira javnost, “jer je poznato da predsjednik FBiH to čini ako se do 31. ožujka u godini ne usvoji proračun”.

– Bojim se da on živi od nekih poluinformacija, koje dobiva na raznim sijelima i dernecima, a na kojima, kako se priča, stalno veliča sebe. Tako je dva puta bio s Miloradom Dodikom u Banja Luci, pa Dodik ima jako dobro mišljenje o Budimiru – kazao je Jurišić.