Subota, 13 travnja, 2024

Zuroff: U BiH nije bilo genocida

Must Read

ZAGREB – Direktor Centra “Simon Wiesenthal” Efraim Zuroff izjavio je da u BiH tijekom 90-tih godina nije bilo genocida, već etničkog čišćenja.

Zuroff, koji je i stručnjak u oblasti genocida, objašnjava da se u BiH dogodio “regionalni sukob u kojem su različite grupe probale uništiti jedna drugu”.

“Genocid je pokušaj totalnog brisanja jedne nacije, dakle holokaust i Ruanda jesu bili genocid. Darfur nije jasan. U BiH nije bilo genocida”, rekao je Zuroff za beogradsku “Politiku”.
On otkriva da će, ako sve bude išlo po planu, iu Srbiji za tri mjeseca početi lov na preostale zločince iz Drugog svjetskog rata u okviru operacije “Posljednja šansa”.

“Možda u Srbiji nećemo nikog pronaći, ali će možda netko iz Srbije prepoznati lice s` potjernice `i odvesti nas do traga u Hrvatskoj ili BiH. Gradove ćemo oblijepiti posterima s podacima o operaciji. Ponudit i nagradu do 25.000 eura za informaciju koja bi dovela do sudionika u nacističkim zločinima “, objasnio je Zuroff.

Zuroff je rođen u SAD, ali se sa 22 godine preselio u Izrael gdje je doktorirao na povijesti holokausta i posvetio se pronalaženju preostalih nacista i suučesnika u njihovim nedjelima.

Zahvaljujući njemu pronađen je i odveden pred sud u Hrvatskoj i Dinko Šakić, zapovjednik logora Jasenovac.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Zurof-U-BiH-nije-bilo-genocida-224134.html&usg=ALkJrhgINd7hGGrKQrbbA2seMPuxZHt1Rw#sthash.Cx7ZAAc8.dpuf

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -