Published On: Sri, sij 3rd, 2018

Zloglasni ISIS-ov krvnik uhvaćen u Iraku

Zloglasni ISIS-ov krvnik Abu Omer, poznat kao Bjelobradi, uhvaćen je u Iraku, javljaju svjetski mediji.

Abu Omer nadzirao je ubojstva desetaka homoseksualaca i drugih koji su bili u sukobu s takozvanim kalifatom. Prikazan je u nekoliko sadističkih ISIS-ovih snimki smaknuća, u kojima su militanti bacali homoseksualce sa zgrada, rezali ljudima glave i kamenovali ih zbog prijestupa kao što je svetogrđe.

Omer je uhvaćen prošlog tjedna u Mosulu, nakon što je lokalno stanovništvo odalo njegovo skrovište sigurnosnim snagama, objavila je iranska agencija ANBA citirajući iračke medije.

Prijeti mu smaknuće

Omer je u jednom ISIS-ovom videu prikazan kako čita popis optužbi protiv trojice muškaraca, kojima su nakon toga odrezane glave. Na jednoj fotografiji je prikazan kako pregledava hrpu kamenja koje se kasnije koristilo u javnim kamenovanjima. Najstrašnijem ISIS-ovom krvniku sada i samom prijeti smaknuće.

Prema izvješću koje je objavila organizacija Human Rights Watch prošlog mjeseca, u Iraku je zatočeno oko 20 tisuća ljudi osumnjičenih za veze s ISIS-om. Istraga Associated Pressa otkrila je najmanje 133 masovne grobnice koje su ekstremisti ostavili iza sebe u Iraku, a procjenjuje se da je u njima pronađeno između 11.000 i 13.000 tijela žrtava./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare