TRUMP KIM JONG UNU: Moj nuklearni gumb je veći od tvojeg. I radi.

Donald Trump, poručio je vođi Sjeverne Koreje kako su nuklearne sposobnosti SAD-a veće nego one Sjeverne Koreje, što dovodi do još većih napetosti između te dvije zemlje, javlja CNN.

“Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un izjavio je da je gumb za nuklearni napad uvijek na njegovom stolu. Hoće li mu netko iz njegovog istrošenog i izgladnjelog režima reći da i ja imam nuklearni gumb, ali je moj puno veći i moćniji od njegovoga, a moj gumb i radi”, poručio je Trump na Twitteru.

Trump se tako referirao na izjavu Kim Jong-una od ponedjeljka koji je u svojem novogodišnjem obraćanju rekao kako je nuklearna opcija uvijek na njegovom stolu.

“Cijelo kopno SAD-a je unutar dosega našeg nuklearnog oružja, a gumb za nuklearni napad je uvijek na stolu u mom uredu. Oni moraju biti svjesni da ovo nije prijetnja nego stvarnost”, rekao je vođa Sjeverne Koreje.

Kim Jong-un je u istom obraćanju izrazio želju za mirnim rješenjem problema s Južnom Korejom.

Trump je u seriji tvitova kojima je komentirao novogodišnju poruku sjevernokorejskog vođe rekao i kako je njegova gesta prema Južnoj Koreji “možda” dobra vijest, ali i kako “možda nije” te se referirao na pritiske i sankcije upućene Sjevernoj Koreji.

“Sankcije i drugi pritisci počinju imati velik utjecaj na Sjevernu Koreju. Vojnici opasno bježe u Južnu Koreju. Raketni čovjek sada želi razgovarati s Južnom Korejom. Možda je to dobra vijest, a možda i nije, vidjet ćemo.”/HMS/

more recommended stories