Published On: Sri, pro 10th, 2014

ZLOČINI ARMIJE BIH LOGORU “MUZEJ”: Optuženi pripradnik Zulfikara traži da ga pritvore jer nema što jesti

Tužiteljstvo BiH zatražilo je mjere zabrane za Mirsada Tahirovića, pripadnika Armije BIH , zloglasne postrojbe Zulfikar,  optuženog za zločine na području Jablanice u logorima Muzej i Rogića kuće…

Tužitelj Emir Neradin je predložio Sudu BiH da Tahiroviću zabrani putovanje, uz oduzimanje isprava, kao i napuštanje adrese stanovanja, osim kada ide na metadonske terapije, jer je riječ o dugogodišnjem bivšem ovisniku.

Obrana je zatražila da se ne određuje mjera zabrane napuštanja adrese stanovanja, upravo zbog terapija na koje optuženi ide svakodnevno. Umjesto toga, predloženo je svakodnevno javljanje u policiju. Tužiteljstvo je zatražilo i zabranu sastajanja sa bivšim suborcima, kao i svjedocima.

Neradin je kazao da osnovana sumnja proizlazi iz potvrđene optužnice, kojom se Tahirović tereti, kao bivši pripadnik Specijalnog odreda ‘Zulfikar’ pri Stožeru Vrhovnog zapovjedništva Armije BiH, za učešće u mučenju, zlostavljanju i pljačkanju imovine civila i ratnih zarobljenika nezakonito zatvorenih u Muzeju ‘Bitka za ranjenike’ i na lokalitetu Rogića kuće u Jablanici.

Optuženi Tahirović je kazao da bi on želio da ga pritvore, jer nema od čega da se prehrani. Sud će odluku o prijedlogu Tužiteljstva donijeti naknadno. Tahirović bi se u četvrtak, 18. prosinca, trebao izjasniti o krivnji, navodi Justice report.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare