Subota, 15 lipnja, 2024

Životna priča bivšeg nogometaša Manchester Uniteda koji je postao svećenik: ‘Uvijek sam bio vjernik i redovito se molio’

Must Read

Bivši vezni nogometaš Manchester Uniteda i Norwich Cityja Philip Mulrynesvojedobno je igrao nogomet s jednom od najvećih zvijezda u povijesti britanskog nogometa – Davidom Beckhamom. Nakon nogometne karijere, o čemu smo u dva navrata pisali,  postao je svećenik te je život posvetio Bogu.

U zanimljivom razgovoru za španjolsku Marcu ispričao je svoju životnu priču. Na najbolji način objasnio je razloge zašto se odlučio na korak koji je, kako navodi Marca, ”iznenadio mnoge u Velikoj Britaniji”.

Foto: Snimka zaslona

Mulryne je isto tako pokušao objasniti ljudima po čemu su to nogomet te svećenički poziv slični.  Naime, događaj koji mu je pokazao put u životu, koji mu je život promijenio, bilo je  volontiranje, točnije rad u centru za beskućnike. Tamo je pomagao većinom alkoholičarima koji su se pokušali izvući iz zamke u koju su upali. Mnogi su u tome uspjeli.

“Shvatio sam tada da u tim slomljenim ljudima ima još puno dostojanstva. Pokazali su mi koliko sam kao nogometaš bio sebičan i pomogli da shvatim, da se, ako zaista želimo biti ljudi, moramo davati drugima”,  rekao je za Marcu Mulryne te je dodao kako je uvijek bio vjernik, iako mu nekada nije bilo lako. U najtežim je trenucima pronašao utjehu u vjeri.  Kaže da je znao oduvijek kako Bog za njega ima planove, planove za njegov život i planove koji  dobri za njegovu i dobrobit drugih.

”Uvijek sam bio vjernik, tijekom 13-godišnje karijere redovito sam se molio, a kad mi je ponuđeno da budem svećenik rekao sam da”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -