Published On: Sub, lis 20th, 2012

ŽIVKOVIM STOPAMA NADE: Treba vidjeti hoćemo li mi biti dio parlamentarne većine na državnoj razini

Potrebne su promjene u rukovodstvu HSP-a BiH, izjavio je za Oslobođenje predsjednik ove stranke Zvonko Jurišić. On je najavio kako će se u nedjelju održati sjednica Predsjedništva HSP-a na kojoj će biti analizirani izborni rezultati ove stranke, a tijekom sljedećega tjedna sastat će se i Glavni stan. Upravo na sjednici Glavnoga stana bit će raspravljano o problemima, odnosno neslaganjima unutar rukovodstva HSP-a.

– U nedjelju ćemo održati sjednicu stranačkoga Predsjedništva, na kojoj ćemo odlučiti kada će zasjedati Glavni stan HSP-a. Na sjednici Predsjedništva ćemo analizirati izborne rezultate i aktualnu političku situaciju u zemlji. Odlučit ćemo kako će se HSP ponašati u slučaju eventualne rekonstrukcije Vijeća ministara BiH. Mi imamo jednoga zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH (sam Jurišić, op. a) i jednoga izaslanika u državnome Domu naroda (Stjepan Krešić, op. a), izjavio je Jurišić.

Treba vidjeti hoće li HSP, dodao je, sudjelovati u formiranju nove parlamentarne većine na državnoj razini.

– Također, raspravljat ćemo i o stanju u Vladi FBiH, jer ono trenutno ne ide nikomu u prilog. Imamo neke procese koji su zaustavljeni i jednostavno ćemo insistirati da kroz ovu Vladu FBiH, koju i dalje čine stranke platforme, riješimo neke stvari. Naravno, na toj sjednici Predsjedništva ćemo razgovarati i o javnim istupima članova našega rukovodstva, no to će prvenstveno biti tema sjednice Glavnoga stana, koja će biti održana tijekom sljedećega tjedna, izjavio je Jurišić, te dodao kako u HSP-u svakako treba doći do promjena.

No, te promjene, mišljenja je, treba provesti od baze prema vrhu stranke. U tom kontekstu, Jurišić je ostavio otvorenom i mogućnost održavanja izvanrednog Sabora HSP-a.

– Možda pojedinci u našim temeljnim organizacijama ne zaslužuju da budu u tijelima stranke, no sve to trebamo raspraviti na sjednicama Predsjedništva i Glavnog stana HSP-a. Imamo određene zahtjeve za provođenjem stegovnih postupaka nad članovima Glavnoga stana. I ja sam dao nekoliko intervjua čiji su dijelovi bili ispod razine normalne komunikacije. Bio sam isprovociran, a danas sam dosta hladniji kada je ta tema u pitanju. Zasmetalo mi je što su se neke stvari događale u predizborno vrijeme. Tako je i Oslobođenje objavilo jedan intervju s aktualnim dopredsjednikom HSP-a (Živko Budimir, op. a), koji je učino izravnu štetu HSP-u. Ako netko ima problema s predsjednikom stranke čiji je član, onda ih treba rješavati unutar stranke, a ne preko medija, izjavio je lider pravaša.

Ipak, Jurišić je uvjeren kako će HSP iz svega ovoga izaći jači no ikada.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare