Published On: Sub, sij 17th, 2015

ŽIDOVI U EU STRAHUJU ZA ŽIVOTE ‘Dopustite nam da nosimo oružje, moramo se braniti’

ŽIDOVI U EU STRAHUJU ZA ŽIVOTE 'Dopustite nam da nosimo oružje, moramo se braniti'

Najveća židovska organizacija u EU zatražila je izmjene zakona od zakonodavaca u Bruxellesu

Najveća židovska organizacija u Europskoj uniji zatražila je od zakonodavaca u Bruxellesu da dopuste Židovima nošenje oružja za osobnu zaštitu zbog straha od novih napada na njihove vjerske zajednice povodom brutalnih terorističkih napada u Parizu.

– Napad u Parizu, ali i mnoge druge prijetnje židovskim zajednicama u Europi posljednjih godina, otkrivaju da diplomatski razgovori više nisu dostatni i da je vrijeme za akciju – stoji u pismu rabina Menachema Margolina, čelnika Europske židovske organizacije, najveće organizacije Židova na Starom kontinentnu, poslanom europskim dužnosnicima u Bruxellesu.

Margolin tvrdi da je četvero Židova ubijenih u košer supermarketu u Parizu smaknuto bez ijednog drugog razloga, osim činjenice da su Židovi.

– Upravo iz tog razloga tražimo od zakonodavaca Europske unije da odmah izmijene zakone koji dopuštanju nošenje oružja, kako bi određene osobe u židovskim zajednicama mogle posjedovati oružje za osobnu zaštitu, ali i zaštitu zajednica u kojima žive – napisao je rabin.

Štoviše, šef krovne židovske zajednice u Europi traži i da se pojedincima omogući potrebna obuka za korištenje oružja.

Rabin od službenog Bruxellesa traži da europski dužnosnici prepoznaju “alarmantne znakove porasta antisemitizma, rasizma i netolerancije koja još jednom prijeti Europi i europskim idealima”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare