Zet prvozaražene bake iz Jara: Nadam se da su najteži dani iza nas

Početkom ovog tjedna zabilježen je prvi slučaj koronavirus COVID-19 na području ŽZH u Širokom Brijegu.

Nakon toga brojka je samo rasla i trenutno se brojka popela na 16 osoba. Od toga u Širokom Brijegu je dvanaest osoba, a u Grudama četiri osobe.

Obitelji Zelenika i Gugić najviše su pogođene, njihovih devet članova obitelji je trenutno pokupilo spomenuti koronavirus. Iako kroz medije kruže brojne priče i nagađanja, možemo samo reći kako su svi dobro osim bake koja je i dalje u teškom stanju, i koja se nalazi na liječenju u SKB Mostar, dok su svi ostali u svojim kućama, dobro su i na redovnom promatranju situacije.

Portal Širokibrijeg.info razgovarao je s članom obitelji Ivanom Gugićem, zetom prvozaražene bake koji nam je pojasnio kako se osjećaju sada, kako se brinu o njima i tko im pomaže u ovim najtežim trenucima pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, a ne samo nas. Virus koji ne bira i kojemu su svi isti, bilo mladi, stari, bogati ili siromašni, a čemu smo svi svjedoci.

Svako dva sata sam u kontaktu s liječnicima, najvišu temperaturu koju sam imao iznosila 37,8, ali već sada spada i osjećam se dobro, govori na početku razgovora Ivan Gugić, zet prvozaražene bake iz Jara.

Kako je kazao, već nekoliko dana su u svojim kućama te dvije obitelji i funkcioniraju sasvim normalno, samo što ne izlaze van dok se zdravstvena situacija ne smiri.

Trenutno smo svi dobri i svi smo kući, nemamo velike temperature, osim bake koja ima 75 godina i koja je trenutno u SKB Mostar i ona na žalost nije dobro, ne mogu vam puno reći kakvo je stanje ali po posljednjim informacija nije dobro. S obje strane pluća je upala i već na bubrege udara…, nadati je se jedino kako će biti bolje i da je u dobrim rukama liječnika kojima se ovim putem zahvaljujemo, kao i našima koji kontroliraju naše stanje, govori Ivan.

Mještani Jara uveliko su pomogli svojim sumještanima

Na upit kako su ostali ukućani obitelji Zelenika i Gugić, a tu je i dvoje njihove djece koja su pokupila ovaj virus, kazao je kako su svi dobro i djeca, osim bake. Nitko nema neku veliku temperaturu i varira isključivo oko 38.

Redovno trebamo mjeriti temperaturu, u kontaktu smo sa svojim liječnicima na telefonskoj vezi i u slučaju da se pogorša stanje i temperatura pređe preko 39, zovemo hitnu i dalje kako ide po proceduri. Sreća nije bilo potrebe za sada za time. Najveća temperatura mi je bila 37,8. To sam skinuo s Paracetamolom. Jutros sam se ustao, malo oznojio i izgleda kako sve prolazi i bolje se osjećam. Simptomi su nešto slični kao malo jača gripa, od bola u kostima i plućima, kašalj, ništa posebno da opišem nego kao neka malo jača gripa, objašnjava Ivan.

Moram kazati i od srca zahvaliti svim ljudima koji nam u ovim trenucima pomažu, a tu istaknuti naše mještane Jara koji su se stvarno potrudili i od srca im se zahvaljujem što su nam svojom dobrotom i velikim srcem olakšavaju ove dane. Donesu nam sve što je potrebno i uistinu kapa im do poda, kazao je zahvalnim tonom Ivan Gugić, prenosi Jabuka.tv