Published On: Sub, ožu 28th, 2020

Vjenčanje u doba korone

Ljubav je inspirirala ljude na gotovo nemoguće stvari, a danas u doba koronavirusa vjenčanja diljem svijeta su otkazana i mnogi parovi svjedoci su uništenja njihova sna. No, jedan par iz Banja Luke pokazao je svima kako ljubav može barem na trenutak pobjediti koronavirus.

Svjetlana Keren i Dušan Babić danas su se vjenčali uz sve mjere koje su na snazi. Oni i njihovi kumovi nosili su neobične maske za lice na kojima je pisalo: mlada, mladoženja, kum i kuma, piše Banjaluka.com.

– Za datum vjenčanja smo se odlučili još krajem prošle godine, jer nam on privatno ima simboliku. Ali, željeli smo i da ono bude između dvije trke, jer je moj suprug profesionalni atletičar, a ja rekreativno trčim polumaraton i manje trke. Svadbu smo planirali u krugu uže porodice i roditelja, ali je takva situacija da su i moja majka ali Dušanovi roditelji stariji od 65 godina, pa nisu prisustvovali zbog zabrana – kazala je Svjetlana.

– Drago nam je ako je vijest o našem vjenčanju, nekome popravila raspoloženje. Pravu proslavu smo dogovorili sa kumovima, roditeljima i porodicom, kada prođe ova situacija sa Korona virusom. Imali smo skroz drugačiji koncept, ali na kraju je ispalo dobro, pa sam čak uspjela naručiti i bidermajer – rekla je mladenka za Banjaluka.com.