ZENICA POD OPSADNIM STANJEM: Izraelske nogometaše čuvat će i naoružani izraelski specijalci

Velike mjere sigurnosti poduzete su danas u Zenici, gdje će od večeras boraviti nogometna reprezentacija Izraela, koja će u petak od 20:45 sati na stadionu ”Bilino polje” u ovom gradu protiv Bosne i Hercegovine igrati jednu od važnijih utakmica grupe ”B” kvalifikacija za EURO 2016.

Policija uoči dolaska Izraelaca uklanja sve automobile oko dvorane ”Arena”, ali i u blizini hotela ”Zenica” u kojem će odsjesti gosti sa Bliskog istoka.

Pojačane su i kontrole vozila i osoba, pa se po dolasku reprezentacije Izraela u Zenici očekuje ”opsadno stanje”, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

U osiguravanje utakmice visokog rizika uključene su sve policijske i sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovine, a Izraelce će čuvati i naoružani specijalci koji su stigli iz njihove zemlje.

Nogometni savez Izraela izdao je proglas na osnovu kojeg su upozorili svoje igrače i članove izaslanstva da po dolasku u BiH ne izlaze iz hotela ”Zenica” pogotovo u obilježjima države Izrael.

Nogometaši Izraela jedini trening pred meč sa BiH imat će sutra na stadionu na kojem će se u petak igrati susret od 18 sati. Prethodno, od 17:30 sati održat će službenu i obaveznu UEFA konferenciju za medije, piše Anadolu Agency.