Published On: Pet, lip 3rd, 2022

Žena s najljepšim licem na svijetu: Tko je Amber Heard i kako je sve počelo?

POROTA je jučer donijela presudu u tužbi Johnnyja Deppa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Heard, koja je tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata.

Glumac je dobio spor te je Amber Heard proglašena krivom. Presuda je pročitana na sudu okruga Fairfax u Virginiji nešto nakon 21 sat po našem vremenu, a presuđeno je da Amber Heard mora isplatiti odštetu od 15 milijuna dolara zbog klevetanja u tekstu koji je objavljen u The Washington Postu.

Kako je sve počelo?

Johnny Depp se u Amber Heard fatalno zaljubio 2012. godine na snimanju filma Dnevnik ruma.

“Ispočetka je bila predivna. Znala je svu opskurnu blues glazbu koju sam slušao. Prvih godinu dana sve je bilo savršeno. Zvao sam je Slim, ona mene Steve”, rekao je Johnny na sudu o svojoj bivšoj supruzi. Na početku njihove veze ona je bila glumica u usponu, a mediji su je često nazivali fatalnom ženom i “žderačicom muškaraca”.

Vjenčali su se u veljači 2015. Razvod je okončan oko dvije godine kasnije.

2016. godine Amber su stručnjaci za mapiranje lica proglasili ženom s najljepšim licem na svijetu. Tada je pojašnjeno da se njezino lice podudara 91.85 posto s grčkim zlatnim omjerom ljepote Phi, koji se tisućama godina smatrao tajnom formulom savršenstva.

Tukla je bivšu curu, zbog nje je patio Elon Musk

Amber je zbog nasilja bila privedena 2009. godine. Pretukla je svoju bivšu djevojku Tasyu van Ree na aerodromu u Seattleu. Tasya je pozvala osiguranje te je Amber uhićena zbog obiteljskog nasilja. Navodno su se žestoko posvađale prije puta te je Amber udarila Tasyu i zgrabila je za ruku. Heard je privedena, a idućeg dana došla je na sud.

Nakon turbulentnog braka s Johnnyjem Deppom, Amber je uplovila u kratku vezu s Elonom Muskom, koji se u nju, kako je tvrdio, zaljubio do ušiju. Nakon njihovog prekida javno je patio zbog ljubavi. “Ona je prekinula više sa mnom nego ja s njom, mislim. Bio sam zbilja zaljubljen, zbilja me boljelo”, rekao je i dodao da je tjednima nakon prekida bio očajan.

Amber Heard glumi od 2003. godine

Amber Heard glumi od svoje osamnaeste godine. Prvu filmsku ulogu ostvarila je u sportskoj drami Friday Night Lights. Godine 2006. igrala je glavnu ulogu u hororu All the Boys Love Mandy Lane, a zatim i u seriji Skrivene palme.

Pažnju javnosti privukla je 2008. sporednim ulogama u akcijskoj drami Never Back Down i komediji Pineapple Express. Trenutno je najpoznatija po ulozi Mere u Aquamanu (iako ovih dana milijun ljudi potpisuju peticiju da joj se oduzme ta uloga).

Heard je odrasla u katoličkoj obitelji, no kasnije je izjavila da je postala ateistica u dobi od 16 godina nakon što joj je poginula prijateljica. 2010. se na proslavi 25. godišnjice LGBT organizacije GLAAD javno deklarirala kao biseksualka.

Put do suda

U središtu ovog pravnog procesa bio je tekst iz prosinca 2018. koji je Heard napisala za Washington Post i u kojem je govorila o obiteljskom nasilju. U članku se nije navodilo ime Johnnyja Deppa, ali njegovi su odvjetnici rekli da je bilo jasno da se Heard referirala na njega.

Tijekom šest tjedana svjedočenja njezini odvjetnici su govorili da je ona napisala istinu i da joj pravo daje prvi amandman američkog Ustava koji se tiče slobode govora.

Porota je mogla čuti snimke njihovih svađa i pogledati fotografije Deppovog okrvavljenog prsta. Do toga je došlo, kazao je glumac, kada je Heard na njega bacila bocu votke 2015. Ona je to nijekala i rekla da se samo branila od njegovog seksualnog napada.

Depp je rekao da su ga tužbe bivše supruge koštale “svega”. Novi Pirati su na čekanju, a Depp je zamijenjen u franšizi Fantastične zvijeri.

Depp je prije manje od dvije godine izgubio spor protiv Suna, britanskog tabloida koji je za njega rekao da “mlati suprugu”. Sudac londonskog Visokog suda presudio je da je on u više navrata napao Heard.

Heard: Neizrecivo sam razočarana

Depp je sinoć istaknuo da ga je presuda vratila u život.

“Nakon šest godina, sud me vratio u život. Doista sam dirnut”, rekao je u jednoj od objava na Instagramu.

Heard je u priopćenju rekla da je slomljena presudom i izrazila “neizrecivo razočaranje”. “Slomljena sam činjenicom da brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suoči s daleko većom moći, utjecajem i nadmoćnošću mog bivšeg muža”, rekla je odmah nakon što je pročitana presuda.

“Dodatno sam razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. To stavlja pod znak pitanja ideju da nasilje prema ženama treba biti ozbiljno shvaćeno”, rekla je.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Fatalno opasna.

Mujo iz Minkena
Mujo iz Minkena
1 mjesec prije

Polizao bi joj phičic ko moj pas lesin koMzervu,a chmar ko poklopac sa jogurta mmmmmmmm