Published On: Sri, ruj 8th, 2021

KAO MALA ŽELJELA JE BITI POŠTARICA: Sena H. dostavila najmanje 230 tisuća KM Islamskoj državi, osobno je nosila novac u Siriju

Sena Hamzabegović (61) osigurala je najmanje 230 tisuća konvertibilnih maraka za financiranje državljana BiH koji su se otišli boriti u Siriju i u Irak u redovima islamističkih terorista, priopćili su tužitelji.

Istragom je utvrđeno da je od 2013. do 2018. preko bankovnih računa uplaćivala i osobno nosila novac u Siriju gdje ga je predavala svom suprugu Muradifu Hamzabegoviću koji je tim sredstvima plaćao pripadnike IS-a podrijetlom iz BiH i ondje im kupovao oružje.

Riječ je o osobama koje su se borile za organizacije Jabhet al Nusra i Fronta Al Nusrah povezanim s Islamskom državom. Sudjelovali su u oružanim terorističkim akcijama, napadima na stanovništvo, ubijanjima i protupravnim zatočenjima.

Hamzabegović, koja uz bosanskohercegovačko ima i državljanstvo Švicarske, uhićena je u svibnju u zračnoj luci u Tuzli i u pritvoru je.

Njenin suprug je u to vrijeme još uvijek bio u Siriji kamo je otišao još 2013. i sudjelovao je u krijumčarenju državljana BiH u tu zemlju.

U Siriju je pobjegao nakon što je u BiH iste godine zbog krijumčarenja ljudi osuđen na šest godina zatvora. Protiv njega je i u Hrvatskoj 2017. u odsutnosti podignuta optužnica za isto kazneno djelo.

 

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ban dabalebad
Ban dabalebad
1 godina prije

Sve neki fini pripadnici relgije mira

HR1HB1
HR1HB1
1 godina prije

Okupatorska super kučka obična rasplodna krmača je sad na našem ciljniku!

SARAJBOY
SARAJBOY
1 godina prije

Nemojte odmah tako, ona je cula da se u toj tvorevini najbolje prave hrumasice i baklave pa slala novac kako bi pomogla ovima da ispeku najbolje kolace i vrate nam nazad, vi u svemu vidite neko zlo, pa sta je ovo brate.

Komsicoglu
Komsicoglu
Šta ti kažeš na ovo?  SARAJBOY
1 godina prije

Neznam ali znam da si gllup ko i ja

Bollero
Bollero
Šta ti kažeš na ovo?  Komsicoglu
1 godina prije

Eo lajk.