Published On: Sri, ruj 8th, 2021

UPITNA NEOVISNOST VISOKOG OBRAZOVANJA: Tužiteljstvo BiH progoni samo bošnjačke studente…

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH zahtjev za opoziv mjera zabrane i određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Mehmedagić Osmanu.

Određivanje mjere pritvora zatraženo je zbog nepoštivanja mjera zabrane određenih prema osumnjičenom odlukom Suda BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako navode u okviru rada na predmetu, Tužiteljstvo BiH došlo je do informacija i dokaza, da je osumnjičeni Mehmedagić u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inozemstvu s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu i kojoj se sukladno izrečenim mjerama zabrane, osumnjičeni ne smije približavati na udaljenost manju od 50 metara.

Zbog evidentiranja kršenja izrečenih mjera zabrane, zatraženo je određivanje pritvora.

Podnesak je upućen Sudu BiH.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine ranije je odbio žalbe Tužiteljstva BiH i obrane na mjere zabrane koje su određene direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću.

Sud BiH odlučio je 16. srpnja da direktor OSA-e Mehmedagić bude pušten iz pritvora uz određene mjere zabrane, na šta su se žalili i tužitelj Oleg Čavka i Mehmedagićevi odvjetnici Nermin Mulalić i Senka Nožica.

Mjerama zabrane, Mehmedagiću je zabranjeno kontaktiranje na bilo koji način s drugim osumnjičenim osobama Denisom Prcićem, Melisom Belkić Mujkanović i Emirom Mujkanovićem te kontaktiranje sa svjedocima Tužiteljstva BiH u ovom krivičnom predmetu i približavanje tim osobama na udaljenosti od 50 metara.

guest
nije obvezno
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x