Published On: Sub, lis 4th, 2014

ŽELJKOV SUSJED DINO: Komšić, iako druge poziva na rad od jutra do mraka, dnevno ne radi više od 6 sati !!!

Ime mi je Dino i živim u sarajevskom naselju Hrasno, odmah iza Ine. Komšija sam ovog člana Predsjedništva Željka Komšića za kojeg sam na pretprošlim izborima i glasao. U suštini ne podržavam nikog i ne volim nikog od političara, ali me Željko natjerao da napišem pismo i animiram svu užu i širu familiju da izađu na izbore i glasaju za kog god hoće samo ne ovog mog komšiju primitivca.

 

Kao što znate ovih dana smo svjedoci bespoštedne borbe političkih opcija u BiH. Obećanja izlaze kao “iz rukava”, kao da je običnom čovjeku i dalje stalo do prazne priče i još gorih obećanja. Najsmješnije je kad mi neki tamo lijevi mediji serviraju priču da samo Željko “može donijeti” promjene.

 

Prvo čovjek je član Predsjedništva već osam godina, prima sigurnu gibiru sa državnih jasli i sad dođe i kaže ja sam tvoj oslobodilac. Kakav bolan Željko oslobodilac kad svi mi u Hrasnom znamo koji su tvoji limiti.

 

I umjesto da se izmaknem i ne slušam gluposti dalje se interesujem i otkrijem da su Željkova dva glavna slogana: “Radit ćemo zajedno s vama od jutra do mraka da bi na svaki stol donijeli hljeb…” i “Ljudi idemo raditi”.

 

Pa čovječe, je li ja ovo dobro čujem? Moramo priznati da spomenuto zaista zaslužuje pažnju i respekt da to neko drugi kaže. Ali, Željko, da se ne lažemo zar ti svojim primjerom ne bi trebao ovom gladnom i ubogom svijetu pokazati kako se to radi?

 

Ja te recimo poznajem kao “skromnog” čovjek iz naroda, koji je dobio najveću moguću fukciju, ali koji ne rani nikad i nigdje.

 

Poklapa se to sa tvojim drugim uzastopnim mandatom u Predsjedništvu BiH, tokom kojeg si okačio Titovu sliku iznad svoje glave, zaprijetio da će neko dobiti po prstima i nakon toga si napravio svoju stranku. Pa j*** zar to nije premalo čovječe za osam godina?

 

A čemu onda ti slogani i imidž radoholičara sad pred izbore? Sjećaš li se koliko često te tvoj vozač čekao satima u skupocjenom Citroenu C6, kojim se još vozi samo francuski predsjednik, na pločniku ispred zgrade?

 

Vidiš, zanimljivo mi je ni što nema tog auta otkako su počele ove predizborne priče, ali puno više me zanima kako bolan misliš raditi od jutra do sutra kad nisi bio u stanju ni u 10 sati kretati na posao?

 

A kad si se vraćao to sigurno znaš? U slučaju da si zaboravio, podsjetit ću te, uvijek prije 16 sati i saobraćajne gužve u Sarajevu. Kad to saberem i oduzmem sad mi je jasno što se osim onih sporadičnih i populističkih izjava nisi previše iskazao sa manje od šest sati provedenih na poslu.

 

I neka mi sad još neko objasni kako ti možeš biti “nov i odlučan” kad si u stanju prespavati i svoje cjelokupno radno vrijeme za koje si dobro plaćen i to parama tih poreskih obaveznika?

Zbog ljubavi prema dubokom snu Željko želiš udobnu fotelju zamijeniti još udobnijom. Ukoliko dovoljno ovaca ubijediš da si ti “taj pravi”, spavat ćeš još udobnije, komotnije, duže… Čak nećeš možda morati ni tih šest sati ići posao?

 

Cijelo to vrijeme ja ću i dalje tražiti povremeni posao kako bi nahranio i školovao svoju djecu.

 

Ne, Željko, hvala, nećeš me zaje*** i ovaj put.

 

E-IZBORI/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN