Published On: Pon, velj 8th, 2021

ZELENIKA: Očekujem da dr. Kordić u srijedu postane gradonačelnik Mostara

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara ove srijede donijet će odgovor na brojna pitanja, a predsjednik Vijeća Ivan Zelenika (HDZ BiH) očekuje da se završi proces izbora gradonačelnika te da će dr. Mario Kordić službeno postati gradonačelnik.

-Nastavak konstituirajuće sjednice zakazan je za srijedu i očekujem završetak procesa izbora gradonačelnika te da će dr. Kordić službeno postati gradonačelnik Grada Mostara. Ovo je jedino logično rješenje jer je HDZ BiH izborni pobjednik u Gradu Mostaru, dobili smo najviše pojedinačnih mandata u Gradskom vijeću, a dr. Kordić uvjerljivo najviše osobnih glasova. Sve drugo je nastavak izbornog inženjeringa u interesu pojedinih političkih grupacija kojima je volja građana i interes Grada na posljednjem mjestu, kazao je Zelenika za Večernji list.

Nakon okončanja izbora gradonačelnika, Zelenika kaže da je za očekivati da će se početi sa stranačkim pregovorima o eventualnim koalicijama kako bi se formirala dvotrećinska većina potrebna za odluke koje će biti za dobrobit građana.

-HDZ BiH kao izborni pobjednik u Vijeću ima 13 mandata i jasno je da ćemo u tom smislu biti predvodnici svih procesa u Gradu Mostaru. Jedino mjerilo za eventualnu suradnju u Gradskom vijeću bit će programski ciljevi koji će građanima Mostara osigurati kvalitetan život i sigurnost, kaže Zelenika./HMS/