Utorak, 21 svibnja, 2024

Zbog vjeroučitelja i prijetnji učenici ravnateljica se sastala s biskupima, Divjak šalje psihologe u školu

Must Read

MINISTRICA obrazovanja Blaženka Divjak iznimno je ozbiljno shvatila situaciju u zagrebačkoj školi Matija Gubec. Nakon što je Index objavio snimku divljanja vjeroučitelja Krešimira Bagarića, a potom i prijetnje nabijanjem na kolac koje je primila jedna učenica, koja se usudila reći da je Bagarić u krivu, ministrica je u školu odlučila poslati posebni krizni tim.

Pet pedagoga i psihologa

Prema informacijama iz Ministarstva obrazovanja, u timu bi trebalo biti pet psihologa i pedagoga koji će razgovarati s učenicima i roditeljima.

“Ravnateljici je naloženo da što prije organizira sastanak s roditeljima. U školu će sutra doći i pomoćnik ministrice Momir Karin koji će voditi tim i nadgledati situaciju”, doznajemo iz Ministarstva obrazovanja.

Iako su tijeku školski praznici, roditelji bi ovih dana mogli dobiti pozive u školu. Ministrica je, naime, iznimno zabrinuta zbog vršnjačkog nasilja i prijetnji koje od svojih kolega primaju učenici koji se usude reći da se ne slažu s postupkom vjeroučitelja. Podsjetimo, jučer je Index objavio prijetnje koje su slane na internoj WhatsApp grupi učenika razreda u kojem je Bagarić veličao Ratka Mladića te pozivao na ubijanje Vesne Pusić i Stjepana Mesića. Dio učenika odobravao je njegove riječi, branio ga te napadao one koji su se usudili izreći drugačije mišljenje.

Ravnateljica na sastanku u biskupskoj konferenciji

“Na ravnateljici je sada da odradi svoj dio posla”, poručili su iz Ministarstva obrazovanja.
Neslužbeno doznajemo i da je ravnateljica škole Ljiljana Klinger bila pozvana na sastanak u Hrvatsku biskupsku konferenciju. Zagrebačka nadbiskupija se, odmah po Indexovoj objavi divljačkog monologa Krešimira Bagarića, ogradila od vjeroučitelja. Međutim, na naše višekratne upite o postupku protiv njega i hoće li mu oduzeti dozvolu da predaje vjeronauk, još uvijek nisu odgovorili. Kao ni hoće li se ispričati zbog onoga što je izrekao učitelj kojeg je Crkva imenovala.

Ima svjedoka, ali ih nitko nije zvao

Krešimir Bagarić nalazi se u pritvoru koji mu je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedokinju, asistenticu u nastavi koja je prisustvovala satu vjeronauka. Drugi svjedoci nisu predloženi u istrazi, a neslužbeno se moglo čuti da roditelji odbijaju dozvoliti da njihova djeca svjedoče. Međutim, Indexu je potvrđeno da je najmanje dvoje učenika spremno svjedočiti protiv Bagarića, ali ih još uvijek nitko nije kontaktirao.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -