Published On: Pon, lis 29th, 2018

Zbog ubojstva sarajevskih policajaca uhićen Srećko Trifković, poznati automafijaš iz RS

Pripadnici MUP-a KS uhitili su jednu osobu  koja se dovodi u vezu s ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ona je privedena u prostorije Tužiteljstva Kantona Sarajevo na ispitivanje i određeno joj je 24-satno zadržavanje.

Prema neslužbenim informacijama, čovjek je uhićen u Republici Srpskoj tijekom nastavka operacije.

Saznajemo da je riječ o osobi incijala T. S. Prema informacijama “Avaza”, radi se o Srećku Trifkoviću, poznatom automafijašu iz Istočnog Sarajeva.

Ova osoba je prebačena u Tužiteljstvo BiH i nalazi se u pritvoru. Više informacija bit će poznato nakon odluke tužiteljstva – rekla je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KK.

Prema nezvaničnim informacijama “Avaza”, fokus istrage u protekla 24 sata usmjeren je na pretres lokacija na Sokocu i u Han-Pijesku.

Optužen je za slučaj “Volan” sa još 24 osobe. Nakon što je uhićen u ožujku, dobio je jednomjesečni pritvor, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Ova grupa, čiji je bio član, krala je luksuzne automobile u razdoblju od 2011. do 2017. godine, i to na području Sarajevskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, kao i na području Istočnog Sarajeva.

U optužnici je navedeno da su članovi grupe, prema točno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama takozvane automafije, uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radiostanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije, krali skupih vozila, najčešće u Sarajevskom kantonu, Istočnom Sarajevu, Tuzlanskom kantonu i zapadnoj Hercegovini.

Vozila su skrivana na pripremljenim lokacijama u Sarajevu, Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirani vlasnici vozila, od kojih je iznuđivan otkup.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare