Published On: Pon, lis 29th, 2018

Nepoznati počinitelj izveo napad na vlak u Njemačkoj, pronađeno prijeteće pismo na arapskom

Nepoznatipočinitelji izvršili su napad na trasi brzog vlaka između Muenchena i Nuernberga, a zbog napisa na arapskom jeziku, koji je pronađen u blizini napada, istragu je preuzeo Bavarski ured za borbu protiv ekstremizma i terorizma, priopćeno je danas.

„Sedmog listopada se dogodio incident na trasi Muenchen-Nuernberg“, rekao je glasnogovornik Bavarskog ureda za borbu protiv kriminala (LKA) Ludwig Waldinger za dnevnik Bild, javlja Hina.

Prema informacijama Bilda, koji se poziva na istražitelje, preko tračnica je položeno čelično uže povezano metalnim i drvenim utezima.

Pronađeno prijeteće pismo

Strojovođa je tijekom vožnje primijetio „sumnjive zvukove“, ali je štetu na lokomotivi vlaka koji postiže brzine i preko 300 km/h primijetio tek nakon dolaska u Muenchen.

Stručnjaci Njemačkih željeznica trenutno vrše uviđaj vezan uz utvrđivanje štete na vlaku i posljedica kakve je ovaj napad mogao imati.

Prijeteće pismo koje je pronađeno uz prugu, prema informacijama LKA-a, sadrži „opće prijetnje“ bez konkretnog zahtjeva, ali vlasti ovaj slučaj „shvaćaju vrlo ozbiljno“.

U blizini napada na vlak su pronađeni i grafiti na arapskom jeziku./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare