Utorak, 25 lipnja, 2024

Zbog legitimne političke volje i općeg boljitka za BiH smijeniti ministre iz SDA u Vijeću ministara

Must Read

Bevanda_Dnevnik_stojiZastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatra Odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH, ministra obrane BiH i zamjenika ministra financija i trezora BiH i jedna je od predviđenih točaka dnevnog reda sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazane za danas.

Predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda donio je odluku kojom se smjenjuju s dužnosti ministri sigurnosti Sadik Ahmetović i obrane Muhamed Ibrahimović te zamjenik ministra financija i trezora Fuad Kasumović, svi iz SDA.

Bevanda je danas, na sjednici Zastupničkog doma državnog parlamenta, kazao da mu je Socijaldemokratska partija BiH uputila inicijativu o pokretanju smjene ministara i zamjenika ministra iz SDA u Vijeću ministara BiH.

Po njegovim riječima, uz zahtjev se traži smjena ministra sigurnosti BiH, ministra obrane i zamjenika ministra financija i trezora BiH.

”Nakon obavljenih konsultacija sa svim predstavnicima stranaka koje čine novu parlamentarnu većinu u ovom domu, predložena je i predmetna odluka.

Procesi koje smo pokrenuli i kojima smo poveli BiH na put prema EU se ne smiju zaustaviti. Štoviše treba ih ubrzati, što je prije svega elementarna zadaća spram svih onih koji su nas izabrali, pa se s toga mora izvršiti nužna rekonstrukcija izvršne vlasti da reformski procesi ne bi bili u zastoju”, kazao je Bevanda.

Imajući sve to u vidu, dodao je, rukovodeći se demokratskim načelima, opredijeljeni u nastojanju za pronalaženje najboljih rješenja, ne za političke stranke ili pojedince, već za opći boljitak BiH, uvažajavući legitimnu političku volju većine, donio sam odluku o smjeni ministra sigurnosti, ministra obrane i zamjenika ministra financija i trezora BiH u Vijeću ministara BiH koji dolaze iz SDA.

”Koristim ovu prigodu zahvaliti ministrima na njihovom korektnom doprinosu u dosadašnjem radu Vijeća ministara te naglasiti da je ova odluka proizvod političkog razmimoilaženja u kom politika koju sada zastupaju nema podršku većine”, kazao je Bevanda.

Na kraju želim istaknuti, dodao je, da rekonstrukciju vlasti poput ove ne treba shvaćati dramatično ”jer su zapravo tokom cijelog mandata nužne određene korekcije pa i ovakve naravi kako bi se došlo do zacrtanog cilja”. Zastupnička rasprava o predloženoj odluci je u tijeku.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BLOGERI THE ATLETICA O BOJU TALIJANA I HRVATA: Kasni gol Zaccagnija ugrabio bod na Euru 2024. i sigurno izbacio Hrvate

Pratite uživo reakcije na dramatičan remi Italije od 1-1 protiv Hrvatske, koji je progurao Azzurre i gotovo eliminirao momčad...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -