Published On: Mon, Jun 19th, 2017

Zbog filma “Intervju s Putinom” američko je Ministarstvo istine organiziralo “tjedan mržnje”

Američki redatelj Oliver Stone je rekao kako su rasprave o njegovom filmu “Intervju s Putinom” u američkom tisku izgledale poput sedmodnevnog festivala mržnje distopijskom romanu Georga Orwella “1984”.

“O, da. Bio je organiziran tjedan mržnje. Izravno od Ministarstva istine”, rekao je Oliver Stone u intervjuu za  Rusku Gazetu.

Stone je podsjetio na Orwellov roman “1984”, gdje se pored svakodnevne “dvominutne mržnje” jednom godišnje održavao festival “tjedna mržnje”, tijekom kojeg se davao odušak i pokazivale slike “smrtonosnog vanjskog neprijatelja”. Podsjetimo da se “Ministarstvo istine” iz istog romana bavi krivotvorenjem izvora podataka, što je prilično usporedivo s današnjom situacijom u korporativnim medijima

Stone je također nazvao “odvratnom” priču o “skandalu oko ruskog uplitanja u američke izbore”.

Russiagate“, kako je Oliver Stone nazvao “skandal” koji još uvijek potresa Ameriku, prilično je “kompliciran”.

“U stvari, Russiagate kao da je nekako spojio dvoje ljudi, Putina i Trumpa, što je zbunjujuće. Iako se nikad nisu susreli, sve govore kao da njih dvojica kuju veliku zavjeru”, rekao je Stone u šali i dodao kako je on “veliki ljubitelj teorija zavjere”.

Podsjetimo, prvi dio filma Olivera Stonea “Intervju s Putinom” je u Sjedinjenim Državama prikazan u ponedjeljak, a drugi u četvrtak .