Published On: Pon, pro 20th, 2021

Završena prva faza Unija Izazova 2021

U protekla dva mjeseca računovodstvena kuća Unija je organizovala svoje prvo takmičenje za studente i učenike pod nazivom „Unija Izazov“ te privela kraju prvu fazu navedenog takmičenja. Pravo učešća su imali pojedinci ili timovi mladih između 18 i 25 godina. U prvoj fazi, koja je finalizirana u decembru 2021. godine, učesnici su se takmičili lokalno – unutar svojih država.

Ukupna vrijednost dodijeljenog nagradnog fonda je 12.000 EUR, a priliku da osvoji i dodatnih 5.000 EUR  i postane regionalni pobjednik ovog takmičenja imaju timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije, u januaru 2022. godine.

Osnovni cilj Unija Izazova 2021 je upoznavanje mladih sa radom modernih računovodstvenih kompanija, kao i sticanje posebnih znanja i vještina praktičnim djelovanjem. Takmičenje, pored vrijedne nagrade nudi i izvanrednu šansu za najbolje učesnike koji će imati mogućnost zaposlenja unutar kompanije.

Titulu najboljih u Sloveniji ponijeli su studenti  Timotej Giacomelli i Domen Flakus Bosilj…(poslat će detalje)

Tim srednjoškolaca iz Goražda „Inovativci“ kreirao je najbolji Poslovni plan u Bosni i Hercegovini. Irma Pjano i Fadil Peštek poručili su: „Unija Izazov bio je u pravom smislu te riječi “izazov” za nas, budući da smo učenici srednje škole. Ovo takmičenje predstavlja veliko iskustvo za sve učenike koji planiraju studirati ekonomiju.“

Tim Univerziteta Singidunum Beograd pobjednički je tim u Srbiji. Tim čine Mića Mišljenović, Emilija Ljubinković i Stefan Milan Paunović Mirić. Iz ovog tima su poručili: „Na takmičenje bih se definitivno ponovo prijavio. Smatram da smo mi kao pobjednici ovog takmičenja ambasador istog i rado ću preporučiti prijateljima.“

U Sjevernoj Makedoniji studentice Natalija Atanasova i Sanja Velkakova proglašene su kao pobjednice Unija Izazova. „Takmičenje je bilo prava prilika da pokažemo svoje vještine pisanja poslovnog plana i iskoristimo svoje fakultetsko obrazovanje. Radujemo se regionalnoj utakmici za koju sigurno znamo da će biti nevjerovatno iskustvo. Kompanija Unija Smart Accounting, koja je organizovala Izazov zaslužuje da bude promovisana među svim generacijama, jer nudi sjajnu priliku za rast i razvoj u poslovnom svijetu“, podijelile su sa nama ove dvije studentice.

Tea Augustinović i Lucija Kovačević, studentice treće godine ekonomije i poslovne ekonomije u Rijeci, pobjednice su Izazova u Hrvatskoj. „Od takmičenja smo očekivale novo poslovno iskustvo također i nova znanja koja će nam pomoći u daljnjem radu i obrazovanju. Zadovoljne smo iskustvom te se veselimo regionalnom natjecanju“, poručile se ove dvije mlade studentice.

Magistrant Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Armin Erović najbolji je učesnik Unija Izazova u Crnoj Gori. Armin je istakao: „Mnogo mi je drago da se ovakav vid takmičenja uopšte održao, a posebno bih istakao da je Unija Grupa, kao pokretač same ideje još jednom pokazala zašto se nalazi na liderskoj poziciji u svojoj branši. Naravno, osim konstantnog napredovanja same Grupe, Unija razmišlja i o budućnosti i primjeni različitih tehnoloških rješenja u poslovanju, i time nudeći novi doživljaj kako svojim klijentima, tako i svojim zaposlenima, obučavajući ih da rade u skladu sa kretanjima na tržištu.“

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare