Published On: Pet, tra 8th, 2022

Zastupnik Mikulić kao dio ekonomsko-političkog izaslanstva BiH u posjetu institucijama SR Njemačke

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Mario Mikulić bio je dio izaslanstva koje je petodnevni boravak u SR Njemačkoj iskoristilo kako bi pobliže upoznalo ekonomsko i političko djelovanje na području SR Njemačke, s posebnim naglaskom na trenutnu političku situaciju s ratom u Ukrajini.

Teme koje su također dominirale su obnovljivi izvori energije i zaštita prirode što je ključno za  vrijeme ispred nas. U susretu s brojnim političkim i ekonomskim predstavnicima njemačkih institucija zastupnik Mikulić je, kao dio dijaloškog programa KAS-a, razgovarao o potencijalima Bosne i Hercegovine, te dosadašnjoj uspješnoj suradnji njemačkih i bosansko-hercegovačkih predstavnika kroz politiku i gospodarstvo.

Tijekom posjeta Mikulić je također imao priliku razgovarati s direktorom Centralnog udruženja njemačkih obrta ZDH Karl-Sebastianom Schulteom te šefom Sektora za tržište rada Janom Dannenbringom, s kojima je razmijenio zanimljive uvide i usporedio potrebe tržišta rada u SR Njemačkoj i BiH. U posjetu središnjici CDU-a, članovi izaslanstva iz BiH susreli su se s direktorom za vanjske odnose, Rubenom Schusterom, koji je izrazio podršku ekonomsko-političkom razvoju Bosne i Hercegovine.

Zastupnik Mikulić razgovarao je s dr. Janom Redmannom, predsjednikom zastupničke grupe Kršćansko-demokratske unije Njemačke (CDU) u pokrajinskom parlamentu (Landtag)  Brandenburga, a kroz razgovor su se posebno osvrnuli na rad i funkcionalnost parlamenata iz kojih dolaze.

Fondacija Konrad Adenauer, s kojom je Mario Mikulić do sada ostvario brojne uspješne suradnje, omogućila je sudionicima programa posjet Njemačkoj industrijskoj i gospodarskoj komori (DIHK) i Saveznoj uniji njemačkih poslodavaca Association (BDA). Posjeti su obilovali korisnim, pozitivnim i detaljnim uvidom u produktivno gospodarsko društvo te efikasnost socijalno-tržišnog modela organizacije slobodnog tržišta koji je posebno prilagođen današnjem društvu.

Neizbježne su bile teme energetskih mreža i infrastruktura o kojima se razgovaralo s predstavnicom E.ON SE grupe, Helenom Teschner. Na temu investicija i podrške razvoju malih i srednjih poduzeća, zastupnik Mikulić je razgovarao s njemačkim gospodarstvenicima i generalnim direktorom Unije srednjeg poduzetništva i ekonomije unutar CDU-a, Torstenom Alslebenom.

Petodnevni program je zaključen posjetom Investicijskoj banci pokrajine Brandenburg (ILB) i  susretom s Christianom Kistnerom, članom upravnog odbora.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Znači nije ništa pričano o.trecem prstu od Dode da se bar nešto vrati rvacko iz rs u TREĆI..moraće i Bake dati veliki prst..bila bi to dva prsta protiv jednog krsta..

Tko tekbira - zlo misli :( !
Tko tekbira - zlo misli :( !
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Može li jedan tekbir za ulazak u EU 🙂 – ako lijepo zamolimo 🙂 ?

hercegbosnamostar
hercegbosnamostar
Šta ti kažeš na ovo?  Tko tekbira - zlo misli :( !
1 mjesec prije

Pusi KATOLIKU Racku Taljibanac

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Mladicu ti si uistinu bolestan, toliko mrznje imas za Hrvate i Srbe za katolike i pravoslavce da si pravo lice i nalicje svog naroda i vjere pravi sljedbenik handzar divizije i fasista.

hercegbosnamostar
hercegbosnamostar
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Pusi KATOLIKU Racku Taljibanac