Zašto je HINI trebalo tjedan dana da objavi informaciju o ubojstvu Merzuka Aetića?

Kako je moguće da čovjek koji je pod istragom SIPA-e hoda naoružan pred njima?

Moramo li vjerovati u to?

Kad će biti objavljena imena SIPA istražitelja koji su svjedočili “samoubojstvu”?

Zašto je vijest cenzurirana na svim državnim medijima?

Bi li bili objavljeni samo inicijali ubijenog da se radi o novim detaljima u slučaju Ahmići ili Srebrenica?

Bi li vijest bila udarna već tjedan dana s analitikom tko stoji iza SIPA-e, tko je na njih imao utjecaj, i kome ide u prilog “samoubojstvo” pokajnika?

Ukratko svjedočimo li slučaju ubojstva svjedoka od strane same države s obzirom da bi njegov iskaz teretio kompletnu duboku državu SDA, iskaz nakon kojeg se SDA više nikada ne bi mogla oporaviti?

Ako ovome svemu dodamo da je ključna meta Aletićevog iskaza, Cikotić, već proskribiran kao osoba koja je korumpirala čak i US ambasadu da zaštiti sebe od progona, ako znamo da je US ambasador dan nakon ubojstva Aletića poslao javnu čestitku Oružanim snagama BIh, posredno pohvalivši rad Selme Cikotića, ako znamo da mu je ovih dana bilo ročište i presuda za kriminal koji je uradio kao pulen ambasadora Murpheya nije li to sve znak za uzbunu za sve medije u regiji. S obzirom da se radi o zločinu, masovnom zločinu Armije BIH koji ne dokazuje samo da je Armija BIH imala logore, da je ubijala civile, intelektualce, kako bi zatrla jedan narod i kulturu, nego je koristila sekundarne i tercijarne jame za taj čin, a potom je koristila političku moć dužnosnika da bi si stekla imunitet od progona.

Treba li ovome svemu dodati da muslimanski  talibanski, Haaški sud, o slučaju Bugojno nije niti vijećao i da tu korumpiranu gamad još nitko u BIH niti u RH ne privodi na sudove nego nam iz US ambasade i OHR-a javno prijete ako tu kriminalnu gamad nazovemo gamadi?

A sada se okrenimo jebenoj RH državi, austrijskom projektu za uništenje Hrvata, Plenkistanu, prostoru koji je obećao da će nam pomoći ako se mi ubijemo zbog njih, ako žrtvujemo ono što smo obranili da bi oni dobili zeleno svjetlo da očiste ono što nisu uspjeli obraniti.

Zašto HRT ne cenzurira vijest? Čiji je HRT?
Zašto HINA cenzurira vijest? Zašto joj je potrebno sedam dana da primjeti ovaj jako važann slučaj?
Ako po Zagrebu ovih dana osvanu u crnoj kronici vijesti da su mladi Hrvati iz BIH po novinarima HRT-a i HINE posipali boju i gađali ih jajima, hoće li nas HINA i HRT nazvati radikalima?

Jesmo li mi uopće još uvijek isti narod i moramo li i dalje tražiti dozvolu od jazavaca Plenkovića i Granića kada javno kažemo da nas više stoji srpski nacionalni pokret u BIH i Srbiji nego bijedna država Perecija?

Gade li nam se institucije u RH?
Da.
Je li Hrvatska prevara hrvatskog naroda u BIH?
Da.
Moramo li joj onda biti lojalni?
Ne.
Što je rješenje? Suradnja sa Srbina u rušenju države u kojoj se i naše mrtve prekopava?
Itekako da. To je naše legitimno i demokratstko pravo.
Nimo dužni biti lojalni zemlji koja nam ni pravično suđenje nije u stanju osigurati, i u kojoj je US korumpirani ambasador veći autoritet nego vlast koju biramo.

Ovo sve draga molitvena skupino, u šali zvana nacijo, trebao ti je napisati tvoj legitimni političar.

Jebo te tvoj legitimni političar.Jebo te HNS. Jebali te izbori. Jebala te tvoja politička kultura. Gadiš nam se kao narod, jer netko tko mirno šuti dok mu se ovo radi, kako u BIH tako i u RH, i ne zaslužuje bolje.

Sad se vi kofrčite da je drugačije i da smo mi ogorčeni.

Nismo , Mi smo samo realni. Hrvati u BIH su dno političkog postojanja. Bolje bi bilo da se sami ukinete i zatražite da vas se brine iz ustavnih prava nego se ovako sramotiti.

Fuj.

Umirovljeni policajac Merzuk Aletić iz Donjeg Vakufa pucao je sebi u glavu prošloga ponedjeljka na lokaciji Rostova nedaleko od Bugojna, gdje su prije dvije godine pronađena tijela četvorice od 21 Hrvata, žrtava ratnoga zločina koji su počinili pripadnici bošnjačke Armije BiH tijekom 1993.

“Istragu u navedenom predmetu vodi tužiteljstvo Srednjobosanske županije u Travniku”, potvrdili su za Hinu iz državnog Tužiteljstva BiH. Očevid su nakon Aletovićeva samoubojstva obavili pripadnici policije koji u suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Dva neovisna izvora bliska istražnim tijelima navode kako je Merzuk Aletović bio svjedok Tužiteljstva BiH u istrazi ratnih zločina koja se vodi protiv više bošnjačkih ratnih dužnosnika, ratnog načelnika Dževada Mlaće i zapovjednika Armije BiH Selme Cikotića, koji je pak danas pred Sudom BiH nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer je pogodovao zagrebačkoj kompaniji Scout kao nekadašnji ministar obrane BiH pri isporuci naoružanja i streljiva.

Lokalni mediji su proteklih dana objavljivali kako je umirovljeni policajac koji je počinio samoubojstvo bio pod velikim pritiscima zbog suradnje s državnim istražnim organima. Istraga protiv Mlaće i Cikotića za ratne zločine počinjene nad bugojanskim Hrvatima traje godinama i do danas nije okončana podizanjem optužnice.

Jedno od najtežih je pitanje sudbine skupine 21 Hrvata, najviših vojnih i političkih dužnosnika HVO-a i HDZ-a, koji su najprije zarobljeni u ljeto 1993., a zatim su odvedeni na lokaciju Rostovo, u čijoj se blizini nalazio i logor stranih boraca mudžahedina koji su se borili na strani Armije BiH.

Oni su tamo najvjerojatnije ubijeni u zimu 1993. Tijela dvojice dužnosnika pronađena su na širem području Bugojna, a četiri tijela prije dvije godine na lokaciji Rostovo.