Published On: Čet, lis 24th, 2013

Zašto Brega i Bebek nisu pričali 25 godina?

Popularni pevač Željko Bebek gostovao je u emisiji “Maksimalno opušteno” voditelja Stevice Nikolića, koja se emituje na televiziji DM Sat, i tom prilikom otkrio manje poznate detalje iz svog života. Između ostalog zašto nije pričao sa Goranom Bregovićem više od 2 decenije.

Bebek i Brega dok su zajedno svirali u grpi Bijelo dufme

Kako je u jednom momentu istakao, nakon što je napustio Bjelo dugme, mislio je da će bend promeniti ime.

 

 

“Kada sam otišao iz Bijelog dugmeta, maštao sam o tome da će promeniti ime benda. Onaj bend koji je došao posle mog odlaska, komotno se mogao zvati drugačije. Bregović je imao dovoljno popularnosti i uticaja na publiku, pa je bend opet mogao nazvati Jutro ili bilo kako drugačije, niti bi ja nastavio u nekom Bijelom dugmetu. Ali eto smetalo mi je to što su oni ostali Bijelo dugme, pa sam ja na neki način izgledao kao, dobrovoljno sam otišao, al’ sam predosetio, pa su me izbacili i to mi je bilo krivo i teško.”

 

 

 

Željko se posle odlaska iz benda sa Goranom Bregovićem nije čuo 25 godina i kaže da je problem bio ego.

 

“Naš razlaz je bio relativno traumatičan, zato sto sam ja hteo nešto postići i shvatio da neću uspeti, osetio sam se povređenim, a Goran takođe što sam ga uopšte i pitao. Razišli smo se kao povređeni ljudi, a onda smo iza toga sa onim klasičnim egom, koji je i u meni i u njemu, upravo 25 godina ostali bez kontakta. Sto puta sam se pitao kako je moguće da me čovek nikada ne nazove, kao “Hej, kako si, šta ima, mi kao Bijelo dugme uspevamo, kako si ti?”. Bilo mi je žao što me nije zvao on, a ni ostali iz benda”, ispričao je Željko.

 

Bebek je u jednom momentu rekao da su mu simpatične fore koje današnje generacije prave na njegove pesme, te je i sam zapevao “Sanjao sam noćas da te nemam”.