Zašto BIH ne tuži Haaški Tribunal zbog zaobilaženja istraživanja zločina nad određenim nacionalnim skupinama građana BIH?

Kada se pobroje svi zločini nad Hrvatima, ne trena uopće naglašavati “nepresuđeni” jer se radi o pleonazmu, naime svi zločini nad Hrvatima u BIH stubokom su nepresuđeni, uz tu činjenicu da su nepresuđeni, upada u oko još jedna druga činjenica – Niti s jednim od tih zločina nije se bavio Haaški sud.

Kako u Sarajevu vlada građanska kultura, i tamošnji muslimani iznad su nacionalnih podjela te samo žele živjeti s nama Hrvatima i s nama Srbima, i vole nas u pizdu materinu, vrijeme je da građanska kultura Sarajeva, svi ti divni građanski cvjetovi prozišli iz Al Qaede i Hamasa, koji su se ovamo skrasili 90-ih da pomognu Bosni i Hercegovini da postane građanska, da svi postanemo uzvišene građanske svijesti poput Šerifa Patkovića, dakle konačno je vrijeme da bljesne ta građanska kultura u praksi i da netko tamo gore, u Sarajevu, posebno među muslimanima, otvori pitanje tužbe BIH protiv Haaškos suda, zbog namjernog propusta, zaobilaženja svih mjesta zločina na kojima su u jame, rijeke, jezera, trpani  građani BIH .U ovom slučaju građani Hrvati. Djeca građani, žene građanke, starci građani.

Doista, dragi muslimani nema nikakvog smisla ponavljati onu fratu “Haaški sud rekao je o vama sve” a ignorirati činjenicu da o vama ne da nije rekao ništa, nije čak niti ispitivao mjesta gdaje su građani muslimani iz Bosne, građani Jemena, građani Sirije, Turske, Egipta, kidali glave građanima BIH.

Samo takvim pristupom, građanskim, nadnacionalnim , zabrinuti za mogućenost pomirenja dok god postoji suradnja s tim rasističkim sudom , u zahtjev da ga se tuži, može doći do obnove sveukupnog pomirenja u FBIH a kasnije i na razini države.

Hrvatsku se nikako ne može uvjeriti da prekine taj zakon ili da tuži Haaški sud. Tamo vlada Šeks. On je ucijenjen i on zna šta mu je činiti.

Ali u BIH, ako se želi postići trajan mir, mislimo da je ovaj prijedlog sasvim ok.

Samo za ilustraciju, pobrojat ćemo zločine koje Haaški sud nikada nije istraživao:

1. Doslovce svi zločini Armije BIH nad Hrvatima – Bugojno, Dusina, Trusina, Križančevo selo, Buhine kuće, infanticid u Vitezu, Kakanj, Travnik, Vareš, Bihać. Svi, doslovce svi. Ne postoji niti jedno mjesto na kojem je Armija BIH ubijala Hrvate a da se Haag time ozbiljno bavio ili doveo proces do kraja.

Tek su se od svih zločina ovlaš bavili genocidom u Grabovici, u paradnom procesu od tri mjeseca koji je poslužio tek tome da Halilović dobije imunitet, vjerojatno je bio i podmetnut, i izvjesno je da je nalogodavac netko drugi. Prema događajima u Sarajevu koji su tome prethodili, taj nalogodavac mogao bi biti sam Alija. Činjenica je da nakon oslobođenja Halilovića, nema daljnje istrage Haaškog Talibanata nad ovim zločinom.

I pored tog svega RH i dalje surađuje s ovim sudom. Kao i BIH.

Grabovica nikada nije presuđena niti okarakterizirana kao genocid iako jeste genocid i nitko to ne može negirati. i to genocid dvije godine prije Srebrenice. Dakle prvi u BIH. I kojeg je počinila Armija BIH kao prva vojska koja je počinila genocid.

 

more recommended stories