Published On: Pet, velj 19th, 2021

ŽARKO PAPIĆ ZAKONOM O IMPEACHMENTU UVAŽIO POSKOKOV PRIJEDLOG: Predlaže što i mi već godinama. Da se u Domu naroda uspostavi mehanizam za opoziv člana Predsjedništva BiH (VIDEO)

Da Bošnjacima problematični zahtjevi za vraćanjem Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u ustavne okvire koji u potpunosti zanemaruju sve europske standarde i presude Europskog suda za ljudska prava, ne dolaze samo iz HDZ-ovih medijsko-političkih krugova, ovih dana je potvrdio i neformalni ideolog “Četvorke”, analitičar Žarko Papić.

Mržnja prema BH Ustavu u Sarajevu je nevjerojatna. Papić nije  do kraja niti iznio prijedlog a već je na listi za odstrijel SDA medija. Uz Našu stranku.

 

Tako pišu:

Već je SVIMA jasni da je institut Doma naroda mehanizam za dominaciju etničkih politika što je u suprotnosti sa evropskim standardima. Također, namjera bh. HDZ-a i zvaničnog Zagreba je da dodatno ojačaju etničko predstavljanje putem uspostavljanja potpune političke kontrole Doma naroda od strane HDZ-a. U tom kontekstu, problematičan je prijedlog koji je iznio Žarko Papić kao jedan od vodećih analitičara “Četvorke”, a koji će sasvim sigurno izazvati široku polemiku.

Pisac teksta fašističkog glasila Slobodna Bosna kojeg uređuje Senad Avdić pljuje po odluci Ustavnog suda Naše zemlje, po Ustavu BIH te zagovara da Bošnjaci imaju pravo nadzirati srpski i hrvatski klub Doma naroda. Što je vrhunac bizarnosti odnosa u BIH. I dokaz da je ova zemlja došla do svog kraja. Predstavnici bošnjačkog naroda koji se vole nazivati Pro-bosanskim strankama tako smatraju da je ustav Bosne i Hercegovine nebitan kao i njen ustavni sud. Sam naziv “Dom naroda” govori da taj dom predstavlja etničku logiku. Baš kao što Zastupnički dom predstavalja građansku.

To je slovo Ustava koje elite u Bošnjaka odbijaju poštovati. Što će reći da oni odbijaju postojanje BIH prema Daytonu.

Papić, govoreći za Dnevnik N1 televizije, predložio je da se Domu narod daju dodatne ovlasti i to u pogledu smjene članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Zašto ne bismo, govorim o nivou države, značajno povećali broj članova Doma naroda, pa zatim omogućili naprimjer Klubu Hrvata da može, ukoliko procijeni da jedan član Predsjedništva koji je iz njihovog reda izabran ne odgovara interesima hrvatskog naroda, otvoriti postupak opoziva”, kazao je Papić za N1.

SLOBODNI FAŠIZAM SENADA AVDIĆA PIŠE NA OVO:

“Naime, to bi u praksi značilo sljedeće: da hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je na izborima dobio na stotine hiljada glasova Bošnjaka, može smijeniti hrvatski klub Doma naroda”

Da gospodo fašisti. To znači upravo to. Poskok je o ovoj ideji pisao prvi. To je najjednostavniji način da se u BIH ne uvode nikakve nove izborne jedinice a da se spriječi majorizatorski granični kolektivni poremećaj kojeg SDA birači pokazuju kada si umišljaju da imaju pravo na dva člana Predsjedništva namjerom da to nekada budu i tri.

Ovime Papić indirektno poziva da se omogući određenom broju delagata u Domu naroda da smjene Željka Komšića s mjesta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, što je dokaz da ovaj uvaženi profesor ozbiljnije shvaća Poskok i naše prijedloge te predviđanja o neminovnom raspadu zemlje nastavi li stranka terorista i mudžahedina pucati po Hrvatima.

 

 


uskrs ephzhb