Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Zaplijenjeno je skupocjeno vino, duhan i tekstil

Must Read

BANJALUKA – Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UIO) su u odvojenim akcijama na više lokacija, u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona, oduzeli veću količinu skupocjenog vina, duhana i tekstila u vrijednosti od oko 206.000 kuna. KM.

Sukladno uputama Tužiteljstva BiH i naredbi Suda BiH, izvršen je pretres poslovnih prostorija pravne osobe koja se bavila prometom alkoholnih pića i tom prilikom pronađena je 631 boca alkoholnih pića. pronađena su skupocjena vina bez akciznih markica, te dokumentacija o nezakonitom poslovanju, saopćeno je iz UIO.

Na temelju dostupnih informacija o nepravilnostima u poslovanju pojedinih fizičkih osoba, izvršena je provjera prometa i podrijetla robe na dvije lokacije, te je tom prilikom pronađena veća količina, odnosno 2.124 komada, robe stranog podrijetla, za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija, poput trenirki, hoodica i slično.

Također, službenici Regionalnog centra Tuzla u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona i Policijske uprave Gradačac kod dvije fizičke osobe pronašli su veću količinu duhana, koji nije bio obilježen na način propisan Zakonom o zaštiti životne sredine. zakona, a ukupna količina zaplijenjenog sitno rezanog duhana iznosila je 190 kilograma.

Prema preliminarnoj procjeni, ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe je oko 206.000 KM. Za utvrđene nezakonitosti počinitelji će biti procesuirani sukladno važećim prekršajnim zakonima.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, te nezakonit promet trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i anonimni, a građani mogu na Viber broj 065 355 155 poslati i fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -