Utorak, 28 svibnja, 2024

ZAKRVILO: Radončić oštro na Izetbegovića

Must Read

“Nakon što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u emisiji Face TV Senada Hadžifejzovića, nastavljajući višemjesečnu prljavu kampanju protiv lidera SBB-a iznio niz neutemeljenih optužbi na račun Fahrudina Radončića, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH uputio je demanti ovoj televizijskoj kući. Utisak, nakon Izbetbegovićevog intervjau je da se radi o velikoj panici, ukoliko Radončić bude izabran za ministra sigurnosti BiH” – piše Radončićev Avaz

Vaši su KOS-ovci

– U preksinoćnjem gostovanju u Vašem programu gospodin Bakir Izetbegović se, umjesto retorikom državnika i člana Predsjedništva BiH, koristio jezikom državne mafije i užasnih podlosti, što Vaši cijenjeni gledaoci i javnost ne zaslužuju.

Bez želje za velikom polemikom s političarem koji je za 22 godine vlasti i kontrole nad SDA učestvovao u pravljenju đavoljih koalicija s Radovanom Karadžićem ili Matom Bobanom, želim razjasniti nekoliko zaista prljavih navoda.

Nikad Fahrudin Radončić nije radio za KOS, ali je zato Bakir Izetbegović, bez imalo moralnosti, već više od dvije decenije okružen bivšim najvišim oficirima KOS-a, makar u liku Fikreta Muslimovića ili Envera Mujezinovića.

Uostalom, Fikret Muslimović je Fahrudinu Radončiću morao isplatiti odštetu za klevetu zbog istih Izetbegovićevih tvrdnji. To dokazuje presuda Suda u Sarajevu broj 65 D P 043003 06 P od 8. 9. 2010. godine po sudiji Nermini Sijerčić, kojom je Muslimović morao platiti 1.000 KM, izdavač “Press-sing” još 500 KM, kao i dodatne troškove parničnog postupka u iznosu od 1.365 KM, jer je Radončića lažno optužio da je nekada tobože radio za KOS (kopiju presude dostavljamo na uvid).

Također, Izetbegovićeva tvrdnja da se o meni raspravljalo na sastanku u Interpolu u Lionu 2008. godine dokazuje šta je bošnjačka državna mafija bila u stanju pokušati montirati svojim kritičarima. Neovisno o tome što se, primjerice, Izetbegovićevo ime, kao vođe bošnjačke mafije, godinama “nalazilo” u Interpolovim internim prepiskama, Fahrudin Radončić je nakon famoznog sastanka u Lionu uputio pismo tadašnjem direktoru SIPA-e o toj zloupotrebi. Već 5. decembra 2008. godine tadašnji direktor SIPA-e, gospodin Mirko Lujić odgovorio je na Radončićevo pismo i upoznao ga s tim da je “naložio unutrašnju istragu u cilju ispitivanja zakonitosti i pravilnosti postupanja Kriminalističko-istražnog odjeljenja”, čiju fotokopiju Vam, također, dostavljamo.

 

Faksimil presude Suda u Sarajevu: KOS-vav Muslimović osuđen zbog laži na račun Radončića

 

Ogrezao u korupciji

Usto, protiv inspektora SIPA-e koji su, prema nalogu državne bošnjačke mafije, zloupotrijebili svoj položaj podnesena je krivična prijava Tužilaštvu BiH zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izetbegović ima problem i s kriminalom u ” BH Telecomu” vezanim za njegovu porodicu, izdavanjem nezakonitih naloga za rušenje spomenika kulture kao što je Semizova kuća u Sarajevu da bi njegovi tajkuni Selimovići napravili sebi rezidenciju, a jednu staru nanu istjerali na ulicu bez stanarskog prava i oštetili budžet za milione maraka.

Strah je Izetbegovića i od prekomponirane vlasti i otkrivanja ubica i nalogodavaca visokih policijskih funkcionera rahmetli Nedžada Ugljena i pokojnog Joze Leutara.

Igra za pojedine strane obavještajne službe koje na fonu Bošnjačkog sabora iz 1993. godine maštaju o islamskoj državi u BiH kao svojevrsnom “nosaču aviona” te ideologije u srcu Evrope noćna su mora bosanskog Gadafija. On već 22 godine – što javno, što tajno – upravlja vlašću koja je BiH dovela na prvo mjesto u Evropi po sistemskoj korupciji, nezaposlenosti, siromaštvu i neizgradnji.

Izetbegović je dodatno šokiran što su njegovi poslovni partneri, zahvaljujući upornosti i parlamentarnoj inicijativi SBB-a, otkriveni da duguju višemilionske iznose poreza na plaće i doprinose, PDV ili su im računi blokirani nakon što su uništili više od 100 bh. uspješnih kompanija.

Zamjena identiteta

Političar koji me je 2010. godine na izborima pokrao za 75.000 glasova i na nepošten način ušao u Predsjedništvo BiH očito strahuje od ulaska BiH u Evropsku uniju i naših obaveza u borbi protiv sistemske korupcije na tom putu.

Pokušaj zamjene identiteta i podmetanja vlastitog kriminala drugima neće mu i ne može pomoći da pred politički neovisnim policijsko-tužilačkim i pravosudnim institucijama prije ili kasnije izbjegne naslućujuću reprizu bosanskog Sanadera.

Tada ćemo zaista iskreno navijati da dokaže svoju navodnu nevinost i materijalnu skromnost kojom sada toliko lažno politički maše i o kojoj gorljivo priča.

Okupio kriminalce, pa ih atentatima ušutkao?!

Jasno je da kao dugogodišnji novinar, intelektualac, uspješan čovjek i političar nikada u životu nisam imao veze s kriminalom, što se za gospodina Izetbegovića ne može reći. Zna se da je on još 1990. godine okupio makar dvojicu Ćela, Juku, Cacu i mnoge druge kriminalce teškog kalibra, od kojih su neki kasnije likvidirani samo iz razloga da ne bi otkrili ko im je iz bošnjačkog političkog vrha, odnosno SDA, naređivao da ubijaju i čak čine i ratne zločine.

 

Šta je Lujić, direktor SIPA-e, napisao 2008.

Nakon što je 2008. godine bošnjačka državna mafija preko „Dana” plasirala informaciju kako se o Radončiću tobože razgovaralo u Lionu, on je uputio oficijelno pismo tadašnjem direktoru SIPA-e Mirku Lujiću. U pismu je tražio da onaj ko je plasirao takvu dezinformaciju sve dokaze preda nadležnom tužilaštvu ili da SIPA utvrdi kako je došlo do plasiranja lažnih informacija i teške zloupotrebe.

U svom odgovoru Lujić je informirao Radončića da se SIPA suočava s mnogobrojnim problemima i naslijeđenim kadrovima te da će on pokrenuti internu istragu unutar SIPA-e i o tome obavijestiti Radončića.

Kako se ni nakon tri godine od tog sramnog pokušaja zloupotrebe bh. Interpola nije pojavio nikakav dokaz protiv Radončića, podnesena je krivična prijava Državnom tužilaštvu protiv četiri nadležna lica u BiH koja su pokušala podvaliti i naštetiti Radončiću. Njihova imena ne objavljujemo u interesu istrage.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -