Published On: Pet, velj 11th, 2022

Zakharova: Rusija ne može prihvatiti odgovor EU i NATO-a

Rusija ne može prihvatiti zajednički odgovor Europske unije i NATO-a na pismo ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova o načelu nedjeljivosti sigurnosti, izjavila je danas glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

– Ne možemo prihvatiti ovaj kolektivni odgovor, koji više liči na preuzimanje “zajedničke odgovornosti”. Čekamo detaljan odgovor na pitanje sa svake strane. Izbjegavanje tog pitanja znači da Zapad ne želi priznati obveze koje je preuzeo u okviru odnosa OESS-a i Rusije i NATO-a i pokušava osigurati vlastitu sigurnost na naš račun – rekla je Zaharova.

Zakharova smatra da se sukob oko Ukrajine koristi kao izlika za jačanje vojne prisutnosti NATO-a u blizini ruskih granica. Dodala je kako Rusija snažno odbacuje dominaciju NATO-a i EU u osiguravanju sigurnosti u cijeloj euroatlantskoj regiji, prenosi TASS.

– NATO i EU inzistiraju na svojoj dominantnoj ulozi u osiguravanju sigurnosti u euroatlantskoj regiji. Ovakav pristup je za nas kategorički neprihvatljiv – rekla je Zaharova.

Zaharova je ocijenila da odgovori glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga i šefa europske diplomacije Josepha Borela na poruke Lavrova o nedjeljivosti sigurnosti nemaju smisla.

– Umjesto toga, predloženo je da krenemo u dijalog o jačanju sigurnosti – rekla je Zaharova.

Zaharova je odbacila novi krug pregovora o nedjeljivosti europske sigurnosti kao apsolutno neprihvatljivu i obećala da će Moskva zahtijevati da se postojeći sporazumi u potpunosti provedu.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Jirka
Jirka
3 mjeseci prije

Marija, nema s njima dogovora. Amuri su poludjeli. Izgubili su osjećaj stvarnosti. A eu okupirana 1945 od strane amura u još je dubljoj i jačoj okupaciji.

Jirka
Jirka
Šta ti kažeš na ovo?  Jirka
3 mjeseci prije

Eto vi rusi koji ste strašni i ništa ne valjate, raspustili ste vaaršavski dogovor i napustili sve zemlje istočne evrope koju je sssr držao okkupiranim od 1945. Ali amuri i nato su to jedva dočekali, zauzeli vaše mjesto i oni okupirali te zemlje. Eto došli su do vaše granice i hoće i vas sad da okupiraju.

Krešimir ...
Krešimir ...
3 mjeseci prije

Ne dajte se Rusi!! Ne bi volio živjeti u Rusiji ,ali ste u pravu , a svako zlo dolazi sa zapada !!! Sljedbenike pedo,fi,la ne računam pod narod.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Krešimir ...
3 mjeseci prije

Ma rusija je super. I život u njoj. Vjeruj mi. Živio sam jedno vrijeme tamo. Ništa ne znamo o njima, ali kad odeš tamo iznenadiš se – imaju svoju hranu, svoje brends, svoje piće, vino. Svoju muziku, svoje barove, restorane, svoje viceve… Ljudi normalno žive svoj život, na način koji je možda i bolji nego način u eu.

Mornar
Mornar
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
3 mjeseci prije

Lijepa Marija,atraktivna,a zene sa zapada ,neznas kojeg su spola.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Mornar
3 mjeseci prije

Bravo. Istinu si rekao. U Rusiji žene se dotjeruju, sređuju, ponosne su što su žene i pokazuju to. Možeš se normalno udvarati ženama, u prolazu joj reći da je lijepa itd… Na zapadu je to harasment bmti…

Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
3 mjeseci prije

Istvan građevinar.Na kojoj si sada baušteli.Istvan jesu li ti dali državljanstvo zemlje u kojoj sada boraviš.Zapadne.
Hukara

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
3 mjeseci prije

Vuahahaha… Provjeri mi ip adresu. Ona će ti reći sve.