SRANJE, ETO GA VAMO: Đapić izbačen iz hrvatskog HSP-a

Dosadašnji počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić danas je isključen iz stranke.
Odluka je donesena jednoglasno na izvanrednoj sjednici Predsjedništva HSP-a održanoj u Sisku, na kojoj su bili nazočni i drugi čelnici stranke, izvijestio je novinare predsjednik stranke Daniel Srb.
“Nakon prošlih parlamentarnih izbora je bilo dogovoreno da se Đapić više neće politički aktivirati, ali je on i nadalje stranku koristio za svoje političke ambicije”, kazao je Srb na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva.
“Mi ne želimo više biti taoci nečijih osobnih interesa, zbog kojih je veliki broj članova napustio našu stranku. Nećemo dopustiti ostvarenje interesa pojedinaca”, poručio je Srb.
Kazao je i kako stranka želi na političkoj sceni ponovno zauzeti mjesto koje joj pripada.
“Vjerujem da ćemo to dokazati već na lokalnim izborima na koje izlazimo samostalno. Moguć je i proces ujedinjavanja pravaških stranaka, te povratak onih članova koji su napustili našu stranku. Sada više ne postoje razlozi zbog kojih su otišli iz stranke”, rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.
Za odluku o isključenja Ante Đapića, jednoglasno se izjasnilo devet članova Predsjedništva HSP-a.
Ante Đapić iako je djelovao kao političar u RH u BIH je imao pokćerku stranku, koja se u međuvremenu od nacionalne hrvatske prometnula u nacionalističku bošnjačku a zvala se HSP Đapić dr. Jurišić.
Iako je kod te stranke prisutan jak antisrpki sentiment, što je uz, privatne interese Zvonke Jurišića, dodatan motiv za škiljenje na bošnjačku majorizaciju nad Hrvatima, ta stranka , ironično, ubuduće će se zvati HSP Jurišić Srb.

more recommended stories