Published On: Wed, Oct 28th, 2015

ZAGONETNI VUČIĆ Netko se jako trudi destabilizirati Balkan, jasno je i tko!

Vidljivi su pokušaji sveukupne destabilizacije odnosa u Podgorici, Skopju i Prištini, s namjerom da se oni prošire na Banja Luku, Sarajevo i Beograd, rekao je Vučić.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić poručio je iz Moskve, gdje je otputovao u trodnevni posjet, kako je “očito da netko ulaže mnogo napora u destabilizaciju odnosa na Zapadnom Balkanu”. Kako prenosi Al Jazeera Balkans , dodao je i kako on zna i koje su to snage, ali nije želio o tome govoriti. Smatra da je dovoljno pogledati situaciju u okruženju kako bi bilo “potpuno jasno tko stoji iza toga”.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Moskvi, rekao kako je očito da na Balkanu rastu tenzije i da su “vidljivi pokušaji sveukupne destabilizacije odnosa u Podgorici, Skopju i Prištini, s namjerom da se oni prošire na Banja Luku, Sarajevo i Beograd”.

“Srbija i Beograd uložit će sve napore da sačuvaju mir i stabilnost u regiji i to je naš prioritetni cilj”, podvukao je Vučić.

Upitan koje snage rade na destabilizaciji, Vučić je odgovorio: “Zašto bih ja to govorio javno? Dovoljno je da ja znam, da vlada Srbije zna i da poduzima korake”.

“Srbija u potpunosti uspojeva očuvati mir i stabilnost u našoj zemlji. To je naš posao, a ne da se bavimo ostalim zemljama”, rekao je Vučić. Napomenuo je i kako su Srbiji za reforme potrebni mir i stabilnost te kako se u takvim uvjetima ne boji teškog rada.

“Ako je nekome potreban mir i stabilnost, potrebni su Srbiji. Srbija će to znati sačuvati i osigurati”, zaključio je Vučić.

Dnevnik.ba