Utorak, 16 travnja, 2024

ZABRIJALI SKROZ, OPET SE SPOMINJE RAT Senadin Lavić: BiH je i dalje pod opsadom, Štefan Fule želi instalirati hrvatski teritorij u BiH

Must Read

senad lavicDa Bošnjačke političke elite žele BiH samo za sebe pokazuje i slijedeći tekst u kojem profesor političkih nauka iz Sarajeva Senadin Lavić iznosi svoje mišljenje o dosadašnjim pregovorima u Bruxellesu u vezi provedbe presude Sejdić Finci i problema hrvatskog pitanja. Čovjek koji je profesor političkih nauka javno obespravljuje hrvatsko pitanje,  gdje mogući budući hrvatski entitet naziva “nekakvim hrvatskim teritorijem”. O tome kako uči svoje studente o načinima uređenja država  kad su u pitanju  multietničke zajednice, nije želio ni riječi. Okrivljuje za sve Stefana Fuela, jer su ovi gore u Briselu napokon krenuli shvaćati glavne probleme u BiH, a Senadinu se njihovo prosvjećenje očito ne sviđa.  Samo još jedno plašenje s Trećim entitetom u nizu izjava bošnjačkih političkih elita. Licemjerno, licemjernije, Senadin Lavić. Slijedi tekst. Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture ( BZK ) Preporod i profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu prof . dr. . Senadin Lavić ocijenio je da je u toku besramni pokušaj da se na silu i uz podršku češkog birokrate Štefan Fuelea , a pod plaštom rješavanja pitanja presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju ” Sejdić i Finci ” , u Bosni i Hercegovini ” instalira nekakva hrvatska teritorija ‘ ” .Bosna je , prema njegovim riječima , i dalje pod opsadom .” Svi znamo da to ne može proći jer bošnjački političari ne prihvaćaju daljnju dezintegraciju države i neopravdanu etničku teritorijalizaciju državne teritorije . Navodno hrvatski narod je ugrožen i ne dopuštaju mu se da bira svoje predstavnike .Samo naivni mogu u to vjerovati ! Priča o ” ugroženosti ” samo je prvi korak razrađene i detaljno pripremljene destrukcije Federacije BiH , odnosno u konačnici države BiH . No , to Čović i njegovi istomišljenici , to svi znamo , ne mogu ostvariti bez rata , a za rat nisu spremni . Stoga je tu Füle da malo isprepada i pritegne bošnjačke predstavnike . Čović je , dakle , uspio nametnuti svoje pitanje i uključi predstavnike EU u njegovo rješavanje ” , napisao je Lavić u autorskom tekstu za američko – bosanski portal Kliker.info , pitajući se da li uopće europski građani znaju što rade likovi poput Miroslav Lajčaka i Stefana Fulea i mnogih drugih u ime EU i naše zajedničke budućnosti ?

Zanimljivo je , naveo je on , da nitko iz institucija EU i OHR mjesecima nije trepnuo na zahtjeve bošnjačke djece iz entiteta RS koji traže zaštitu svojih prava oko bosanskog jezika i bošnjačke kulture i povijesti . OHR je u svome dvorištu gledao njihove šatore i parole , ali nitko se nije okrenuo .

” Čović i Dodik su se dogovorili već davno i uspostavili antibosanski savez – oni sada samo traže nekog bošnjačkog naivca da se BiH organizira čak ispod razine Dejtona , a to je siguran put u dezintegraciju i novi rat . Čović i HDZ ne spominju da postoje Hrvati u entitetu RS . Zašto ? Zašto Hrvati ne traže u entitetu RS neku ” svoj ​​teritorij ” ? Zašto je HDZ otpisao hrvatski narod koji je protjeran iz entiteta RS ? Jesu li to u Čovićevom HDZ – u procijenili da će takvo nešto lakše dobiti od ” naivnih ” Bošnjaka koji još ne znaju što je to ” nacionalno pitanje ” . Što će biti kada Bošnjaci napokon počnu grmiti na sve strane i na sve adrese sa svojim ” bošnjačkim pitanjem ” u Europi ? ” , Upitao je Lavić .

Sastanak bh. . političkih lidera s europskim povjerenikom za proširenje Stefanom Fueleom u Sarajevu nakon 13 sati završen je u subotu ujutro bez konkretnog dogovora .

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović nakon sastanka s Fueleom izjavio je da ” nažalost nema pomaka ” , ali da je ” očekivao više od predstavnika Europske unije biti striktniji medijatori ” .

” Stalno se dizala ta ljestvica od HDZ – a . Ovo je već izašlo iz tračnica implementacije presude Sejdić – Finci . Bili smo spremni izaći u susret opravdanim frustracijama od Hrvata , ali ovo već izlazi iz tih okvira ” , kazao je Izetbegović .

sda.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -