Published On: Sri, stu 7th, 2018

ZA TO SLUŽI MATO: Gordana Tadić zaposlila snahu u Federalno ministarstvo pravde

Uz pomoć Mate Jozića, glavna državna tužiteljica Gordana Tadić zaposlila je svoju snahu Eminu Tadić u Ministarstvo pravde FBiH.

Mato Jozić od ranije je poznat kao strašan kadar hrvatskog odgovora, dakle dio je nečeg važnog, kada je zaposlio Krešimira Zubaka. Zašto je to učinio nitko to ne zna. Ako pitate HDZ-ovce zaštu su postavili ministra koji se brine o Zubaku oni samo sliježu ramenima.

A Mato često popije pa neće da nam kaže pijan. Čekamo ga da se otrijezni. Trebaju nam odgovori.

Bio je natječaj“, objasnit će u kratkom razgovoru za Žurnal ministar pravde FBiH Mato Jozić.

Uistinu, natječaj je raspisan baš onda kada je Emina Tadić, zbog sukoba na relaciji Dalida Burzić – Gordana Tadić, ostala bez posla u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Prvo je vršiteljica dužnosti glavne državne tužiteljice pokušala suprugu svog sina zaposliti u jednu pravosudnu instituciju, ali kada je taj posao propao – okrenula se, zna se, matičnoj stranci.

Natječaj je raspisan samo formalno, a o svemu je, uz formalnosti Agencije za državnu službu FBiH, odlučivao ministar Jozić. Emina Tadić je zaposlena u sektoru za lokalnu samoupravu“, pojasnio je drugi izvor Žurnala iz Ministarstva pravde FBiH.

Mnogo spornije od navedenog je nešto drugo.

Po nalogu glavne državne tužiteljice SIPA je krajem 2016.godine u Orašju uhapsila deset osoba osumnjičenih za ratne zločine na srpskim civilia i zarobljenicima.

U pitanju su bili ratni oficiri HVO-a i čelnici policijskih struktura iz Orašja. Iako je ime Mate Jozića bilo navedeno u Izvještaju o počinjenom krivičnom djelu kojeg je MUP Republike Srpske dostavio Tužilaštvu, federalni ministar pravde ipak nije uhićen sa svojih deset kolega i prijatelja.

Naprotiv, Tužiteljstvo BiH je odlučilo da Mato Jozić u ovom slučaju može biti samo svjedok, iako je u optužnici navedeno da su zločine počnili pripadnici HVO-a, Vojne i civilne policije, piše Žurnal.

Je li mu Zubak sredio imunitet kao kontrauuslugu?

Upravo se u lipnju ove godine ministar Jozić pojavio u statusu svjedoka pred Sudom BiH predmetu “Orašje” gdje je o policijskim zločinima svjedočio kao tadašnji načelnik Policijske uprave Orašje.

Potvrdio je tada na Sudu BiH da je „civilna policija obezbjeđivala zarobljenike u Srednjoškolskom centru“, gdje su i počinjeni zočini koji su obuhvaćeni ovim predmetom.

No, umjesto optuženja ministra Jozića, Gordana Tadić je, očito, imala drugi plan, koji je realizirala u periodu kada je federalni ministar pripreman za svjedočenje na Sudu BiH, zaključuje Žurnal.

Inače, vršiteljica glavne državne tužiteljice posljednjih godina intenzivno je radila na prikrivanju krivičnih djela u kojima su osumnjičeni bili kadrovi HDZ-a BiH i SNSD-a, tvrdi Žurnal. Radi se o ozbiljnoj optužbi ovog NGO portala. Hoće li Tužiteljica na ovu optužbu ostati nijema? Naime prikrivanje krivičnih djela je krivično djelo. A Žurnal je upravo utvrdio da to čini prva Tužiteljica u državi.

Gordana Tadić je obustavila istrage protiv Milorada Dodika Željke Cvijanović zbog slučaja referendum tvrdi Žurnal. Gordana Tadić nije poduzela ništa protiv Ilije Lasića policijskog komesara HNK koji je spriječio prebacivanje migranata iz Sarajevo u Hercegovinu, tvrdi Žurnal.

Ilija Lasić inače podnio je tužbu protiv Mektića. Žurnal o tome ne piše. Žurnal bi Iliju da liši građanskih prava. Žurnal zna tko je kriv. Ta kriv je Ilija. Ne Mektić. A ako sud odluči suprotno, jao sudu kad ga napadne NGO država.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare