Published On: Sri, stu 7th, 2018

Klix je pitao ured KGK je li primila Komšićev poziv. Pogledajte kako je (žestoko) odgovorila…

Klix, najčitaniji portal bošnjačkog bismilah nacionalizma, dao se u projekt “relaksacije odnosa” u interesu begova s Poljina i njihovog političkog akindžije Komšića. Pa je tako nastavio pomagati Komšiću u njegovom pokušaju da se u Hrvatskoj prikaže kao normalan građanin, pače socijaldemokrat, a ne kao rigidni nacionalist, koji je osvojio glasove najradikalnijeg dijela Bošnjaka, nacionalističkom retorikom i huškanjem protiv Hrvata, Hrvatske, RH Predjednice i RH Premijera.

Ne prođe tjedan da Komšić u RH ne plati neki tekst, zakupi neku P.R. agenciju ili da izjavu kojom pokuša izrelativizirati činjenicu da je radikalne Bošnjake, među njima i one koji prijete klanjem Vlaha i Latina, osvojio parolama kakve na prostoru Balkana nisu viđene od vremena Slobodana Miloševića.

U tom smislu treba promatrati i njegov spin o odlasku u Zagreb.

Kada se to sve sabere, postavlja se pitanje, što rade ljudi u Uredu Kolinde Grabar Kitarović? Znaju li oni koliko su joj oduzeli glasova Hrvata iz BIH koji žive u RH i BIH kada najnormlanije odgovore Klixu na upit – je li gospođa Predsjednica dobila poziv od Komšića.

Ovdje ćemo navesti dva odgovora.

Sami procjenite koji je pravi a koji je naš spin:

1.

KLIX: Nakon što je u utorak iz Demokratske fronte saopćeno da je novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao predsjednicu i premijera Hrvatske da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u zvaničnu posjetu BiH, iz ureda Kolinde Grabar-Kitarović su nam potvrdili da nikakav poziv nije stigao.

“Ured predsjednice Republike Hrvatske nije zaprimio poziv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović da nakon saziva Predsjedništva BiH dođe u službenu posjetu Bosni i Hercegovini”, kazali su za Klix.ba iz ureda Grabar-Kitarović.

2.

KLIX: Nakon što je u utorak iz Demokratske fronte saopćeno da je novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao predsjednicu i premijera Hrvatske da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u zvaničnu posjetu BiH, iz ureda Kolinde Grabar-Kitarović su nam potvrdili sljedeće:

“Za Ured RH Predsjednice ne postoji hrvatski član Predsjedništva BIH Željko Komšić, niti član Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda u BIH Željko Komšić. Za Hrvatsku postoji samo uzurpirano mjesto koje pripada hrvatskom narodu i postoji postupak proglašenja nepoželjnom osobom ne samo Željka Komšića nego cijelog niza njegovih suradnika koji svo ovo vrijeme huškaju  nacionaliste na Hrvate i Hrvatsku. Hrvatska je svjesna da se radi o manjem dijelu bošnjačkog naroda, no isto tako je svjesna da je to tijelo nametnulo Komšića.

Ured Predsjednice iznio je već ranije  jasan stav po tom pitanju te ga od sada možete korisitii kao odgovor na sva buduća pitanja:

  • Ustav BIH jasno propisuje da hrvatski narod u BIH kao suveren narod, suosnivač i baštinik države BIH ima ustavno pravo birati legitimne članove Domova naroda kao i jednog člana Predsjedništva.
  • BiH je prema Ustavu država u kojoj inteferiraju dvije konsttutivnosti. Nacionalna i građanska.
  • Hrvatski narod ima ustavno pravo  na legitimno popunjavanje svih BH institucija koje predstavljaju nacionlnu a ne građansku konstitutivnost a koje su formirane sukladno Ustavu i zakonu.
  • Za sve građane BIH koji su imenovani u tijela BIH koja legalno i legitimno predstavljaju građansku konstitutivnost, RH Predsjednica imat će otvorena vrata.
  • Hrvatski narod nije izabrao Komšića. Hrvatski narod u BIH je treći put ponižen.
  • Komšić je stoga neustavan i nametnut  a Hrvatska kao demokratska država, članica EU, neće voditi dijalog ni sa kim tko ne poštuje Ustav BIH.
  • Hrvatska država bi sastajanjem sa sredstvima majorizacije nad Hrvatima u BIH poslala poruku Hrvatima da joj nije stalo do njihovih prava. No nama je stalo do njihovih prava. Stoga ured Predsjednice Komšića doživljava isključivo kao sredstvo, a ne kao političku osobu. Ured Predsjednice se sastaje s političkim osobama. Ne sastaje se sa sredstvima koja ne predstavljaju nikog.
  • Ured Predsjednice rado će sjesti sa svim akterima političkog života u BIH, kako bi se što prije iz nametnutog izbornog zakona maknule manjkavosti koje omogućavaju nacionalistima i filoustašama poput Komšića, da sudjeluju u političkom životu i imaju pravo građanstva.
  • Od Komšića Predsjednica ne očekuje čak niti ispriku, zbog činjenice da se na njegovim skupovima pozivalo na nabijanje na kolac g. Čovića te na silovanje same Predsjednice. Predsjednica smatra da osoba poput Komšića i nije u stanju poslati takvu vrstu isprike.

I što mislite, koji od ova dva odgovora je Ured KGK poslao bismilah Klixu? I što mislite koliku plaću primaju savjetnici Predsjednice, koje plaća da ju politički utapaju pred njenim narodom, na način da se dopisiju s Komšićevim medijima?