Petak, 19 travnja, 2024

Xinhua: Svijet treba deamerikanizirati

Must Read

PEKING – U jeku krize zbog saveznog proračuna koja je paralizirala rad američke državne uprave, kineska novinska agencija Xinhua pozvala je u nedjelju svijet da se “deamerikanizira” jer sudbina ostalih zemalja leži u rukama “licemjerne nacije”.

“I dok američki dužnosnici ne uspijevaju postići dogovor kako bi političke institucije kojima se tako ponose mogle ponovo funkcionirati, možda je ovo dobar trenutak da se počne razmišljati o deamerikanizaciji svijeta”, ocjenjuje Xinhua.

“Neizvjesnost i sudbine ostalih zemalja nalaze se u rukama jedne licemjerne nacije i tome treba doći kraj te se treba uspostaviti novi svjetski poredak u kojem će se poštivati interesi svih država na jednakopravnoj osnovi”, nastavlja agencija.

Zbog krize oko saveznog proračuna i plafona zaduživanja, SAD bi se od 17. listopada mogao naći u situaciji da neće pomoći podniriti svoje obveze i dugovanja.

Peking je posljednjih dana upozoravao i pozivao na kompromis oko američkog saveznog proračuna, ističući “nerazdvojive” veze između ekonomija Kine i SAD.

SEEbiz.eu
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -