Published On: Sri, pro 7th, 2022

Xhaka poručio Srbima: “Oca ste mi zatvorili 1986., moj brat i ja smo vam se osvetili”

Granit Xhaka ranije je pobjedu nad Srbijom slavio pokazivanjem simbola dvoglavog orla svojim rukama, a u meču Svjetskog prvenstva u Katru, koji je izbacio Srbiju iz natjecanja, među ostalim, hvatao se za međunožje, upućivao psovke prema srpskoj klupi…

Ipak, Xhaka tu nije stao i prije utakmice osmine finala protiv Portugala na društvenim mrežama podijelio je kronografiju kojom je želio podsjetiti na povijest odnosa sa Srbijom, i to netrepeljivosti između tog naroda i njegove obitelji.

Podsjetio je na to da je njegova oca Ragipa Xhaku Srbija osudila na osam godina zatvora 1986. godine, a on i njegov brat, Taulant Xhaka, inače reprezentativac Albanije, “osvetili su” oca potezima 2014., 2018. i 2022. godine.

“1986. – Ragip Xhaka bio politički zatvorenik u bivšoj Jugoslaviji. Uhićen je kao 22-godišnji student Sveučilišta u Prištini, prije nego što ga je srpski režim osudio na osam godina zatvora.

2014. – Taulant Xhaka u Beogradu nije dozvolio da se uprlja zastava velike Albanije na utakmici između Srbije i Albanije.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare