Subota, 27 travnja, 2024

Taj divni ef.Smajkić: “Mostar je bošnjački grad i svi koji misle i rade drukčije imat će s nama probleme”

Must Read

Mostarski muftija Seid ef. Smajkić objavio je prije nekoliko dana “fetvu” najjačim hrvatskim i bošnjačkim političkim opcijama u Mostaru i Hercegovini.

Nakon otvaranja restaurirane, 600 godina stare tekije na vrelu Bune u Blagaju ef. Smajkić je ispalio “vrele“ prijetnje svim projektantima i akterima “debošnjakizacije” grada na Neretvi i Hercegovine.

Potpora reisa Cerića

“Mostar je bošnjački grad i svi koji misle i rade drukčije imat će s nama probleme”, grmio je mostarski muftija. Uz opasku kako neke bošnjačke izdajice i “Jude” podmuklo trguju s velikohrvatskim strankama i prodaju bošnjačke i muslimanske interese, a sve s ciljem stvaranja hrvatskog “stolnog grada” i etničke očišćenje Hercegovine, Seid ef. Smajkić je jezivo zaprijetio kako će se, ako se taj podmukli projekt nastavi, u Mostaru dogoditi “vruće proljeće i vrelo ljeto”.

 

U tim je trenucima u blizini mostarskog muftije bio poglavar Islamske zajednice u BiH reis Mustafa Cerić pa je to bila zgodna prigoda da se ef. Smajkić prisjeti i Cerićevih prošlogodišnjih učinkovitih prijetnji o “sarajevskom proljeću i ljetu” u borbi s “crvenim” ministrom Emirom Suljagićem za vjeronauk.

 

U Sarajevu, srećom, nije gorilo, ali je “izgorio” županijski ministar obrazovanja koji je zbog monstruoznih prijetnji islamskih radikala morao napustiti i ministarsku fotelju i svoju državu. Kakvim i čijim streljivom namjerava Mostar zapaliti muftija Smajkić ako “debošnjakizacija” postane za Islamsku zajednicu nepodnošljiva stvarnost, zna jedino on sam. “Znam da imamo potporu uvaženog reisa Mustafe Cerića koji je oduvijek bio s nama i imao razumijevanje za Bošnjake u Hercegovini”, kazao je Seid ef. Smajkić. Ujedinjena Islamska zajednica namjerava odlučno krenuti u ljuti “boj” za obranu Mostara i Hercegovine.

 

Ona nije locirala stvarnog neprijatelja niti prvu crtu bojišnice, već će očigledno ići frontalno po “dubini” cijelog kamenitog teritorija. Na suprotnu stranu su za odstrjel odavno stavljeni hrvatski nacionalisti i sljedbenici “Bobanove” politike stvaranja trećeg entiteta, a s vrela Bune i bošnjački izdajnici iz SDA omraženogSulejmana Tihića. Opasne prijetnje Prijetnje mostarskog muftije nisu odaslane napamet i u slučajno odabranom trenutku. Predizborna groznica mjesecima trese Mostar i jasno je kako se radi o strašnom političko-vjerskom pritisku na domaće i međunarodne političke krugove u nastojanju da se obuzda neizbježni proces izmjena Statuta grada Mostara i izbornih pravila i stvaranje normalnog grada i poštenih izbora.

 

U toj su sabotaži ujedinjeni svi radikalni bošnjačko-muslimanski centri. Reakcije na izuzetno zapaljive i opasne prijetnje mostarskog efendije su izostale, moguće i stoga što ih je on “izrigao” u “svojim” vjerskim elektroničkim medijima. Ali politička stajališta ef. Smajkića su odavno poznata i ona su na tragu traumatičnog poremećaja političko-sigurnosnih odnosa na hercegovačkoj sceni. Policijske i sigurnosne agencije u BiH bi se morale krajnje odgovorno i ozbiljno pozabaviti “vrućim proljećem i vrelim ljetom” u Mostaru. Usijane glave mogu posijati zlo, može se proliti krv. Ako se mostarski muftija postavlja iznad političkih elita i prijeti, znači da ima taktiku i oružje s kojim namjerava izići na mostarske ulice.

 

Prema pouzdanim sigurnosnim podacima, na području Mostara u “ilegali” rovari oko 200 pritajenih vehabijskih “spavača”. Njihova taktika se za sada razlikuje od fanatičnog vehabije Nusreta Imamovića iz Gornje Maoče. Međutim, mostarske vehabije ne kriju da su u trenutku spremne za “džihad” ako se “ustaše” i “balije” podmuklo dogovore o izdaji Mostara. Bilo bi užasno ako bi mostarski muftija Seid ef. Smajkić bio taj okidač koji bi “vrelo mostarsko ljeto” pretvorio u krvavu dramu. Muftija nije najavio političku borbu, istina nije niti objavio rat, ali je grozno zaprijetio i to mu ide na dušu za sve strave koje se mogu dogoditi. ( D.List )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

JER WOKE GENERACIJA NEĆE U TENKOVE: Francuska i Njemačka zajedno će proizvoditi tenkove opremljene umjetnom inteligencijom

Francuska i Njemačka danas su učvrstile planove za zajednički razvoj nove generacije borbenih tenkova opremljenih umjetnom inteligencijom i laserskom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -