Subota, 25 svibnja, 2024

WMF: Politika, mafija, kriminal, gospodarstvo, mediji-svi oni vrlo često imaju isti izvor i sve dirigiraju

Must Read

Oštri su prema medijima na Weekend Media Festivalu bili Aleksandar Tijanić i Goran Milić. Milić je pritom kazao kako televizije ‘uvoze sranje’, a Tijanić da proizvode halucinacije. Direktor RTS-a kritizirao je i tisak i upozorio na ‘tabloidizaciju’.

 

Na subotnjem panelu Weekend Media Festivala u Rovinju pod nazivom Hard talk sudjelovali su direktor RTS-a Aleksandar Tijanić i direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans Goran Milić. Dvojac je govorio o raznim društvenim, ali i temama koje se odnose na medije. Pretresli su i društvenu situaciju u Srbiji i Hrvatskoj. Pritom je Milić kazao kako građani samo kukaju te da svoju zemlju smatraju nenormalnom.

 

Tijanić se s njim složio dodajući da čim svane na Balkanu padne noć. Govorili su i o tome koliko mediji mogu pomoći u povezivanju Srbije i Hrvatske.

 

“Ukoliko nema volje i povoljnih okolnosti, teško da će mediji moći popraviti stanje”, ustvrdio je Milić dodajući kako mediji na njega mogu utjecati i pozitivno i negativno. No, Tijanić se s njim nije složio. Kazao je kako mediji ne mogu odigrati takvu ulogu.

 

Dotakli su se i ’90-tih te Tuđmana i Miloševića. Milić je ispričao da je Miloševića upoznao prije nego se počeo baviti visokom politikom.

 

“Simpatizirao sam ga s jedne ljudske strane”, kazao je, na što je Tijanić sarkastično dodao: “Naravno, Miloševića je stvarno bilo lako voljeti.”

 

Govoreći o stanju na televiziji, Goran Milić je rekao da je najveći problem to što se ne stvara univerzalna vrijednost jer na taj način nema ni izvoznog potencijala.

 

“Uvozimo sranje od sadržaja, a ne izvozimo ništa”, ustvrdio je dodajući kako nema nikog tko će ono što se događa u regiji učiniti univerzalno zanimljivim te zahvaljujući tome proizvod i izvoziti.

 

Tijanić je bio puno žešći. Kazao je kako se na televiziji proizvode halucinacije, a u tisku gluposti. Prema njegovom mišljenju, situacija u medijima ne ide na bolje.

 

“Ovaj svijet je postao previše složen za nas s Balkana.

 

Mi to više ne pratimo. Politika, mafija, kriminal, gospodarstvo, mediji – svi oni vrlo često imaju isti izvor i sve dirigiraju. Pogledajte gdje ide novac u medijima, pogledajte sliku poznatih biznismena. Pogledajte, primjerice, sliku Keruma.

 

Zapitajte se kako se on obogatio”, kazao je. Upozorio je i na tabloidizaciju koja, kako je rekao, ulazi u sve segmente društva.

 

“Tabloidne novine, prave nam tabloidne obitelji. Za pola godine svi ćemo biti mentalni bolesnici”, zaključio je Tijanić. (Dnevnik.ba/net.hr)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -