Weinstein se privremeno nagodio sa ženama koje ga optužuju za zlostavljanje. Isplatit će im 25 milijuna dolara

Isplatu će navodno obaviti osiguranje bivšeg filmskog studija Weinstein Co

Harvey Weinstein i uprava njegovog bankrotiranog filmskog studija postigla je privremenu nagodbu vrijednu 25 milijuna dolara s desecima žena koje su bivšeg holivudskog producenta optužile za seksualno zlostavljanje, objavio je New York Times pozivajući se na odvjetnike koji su uključeni u pregovore.

Nagodba će privesti kraju gotovo sve građanske tužbe glumica i bivših zaposlenica koje su Weinsteina optužile za kaznena djela, od seksualnog uznemiravanja do silovanja, navodi New York Times. Osiguranje bivšeg filmskog studija Weinstein Co obavit će isplatu, a Weinstein neće morati priznati nedjela niti išta platiti. Weinstenovi odvjetnici odbili su komentirati slučaj.

OPTUŽILO GA JE VIŠE OD 70 ŽENA

Weinsteina je za seksualno zlostavljanje, koje datira unazad nekoliko desetljeća, optužilo više od 70 žena. Weinstein je odbacio sve optužbe i rekao da su se svi seksualni odnosi dogodili uz pristanak.

Ta je parnica odvojena od kaznenih prijava s kojima se Weinstein suočava u New Yorku, gdje je optužen za seksualno zlostavljanje dvije žene, jedne 2006., a druge 2013. godine. Suđenje je zakazano za 6. siječnja 2020., a Weinsteinu prijeti zatvor ako ga se osudi po glavnim točkama optužnice.