Published On: Sri, stu 3rd, 2021

Vulin: Ne spremamo ruske dobrovoljce za Kosovo, dovoljni su Srbi

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin negirao je da službeni Beograd priprema ruske dobrovoljce za povratak na Kosovo i dodao da, kada bi Beograd i htio silom zauzeti Kosovo, ne bi mu bili potrebni ni Rusi ni drugi stranci, već bi bili dovoljni samo Srbi rođeni tamo.

Vulin je to izjavio u odgovoru na tvrdnju bivšeg komandanta Kosovskih sigurnosnih snaga Kadrija Kastratija koji je naveo kako ima informacije da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i Vulin pripremaju ruske plaćenike da bi ih doveli na sjever Kosova, prenosi N1.

“Prema nekim informacijama koje imam, Vučić i Vulin pripremaju ruske plaćenike da ih dovedu na sjever Kosova, a za ovu grupu je zadužen general Diković. Ako dođe do destabilizacije u Bosni, isto automatski počinje na sjeveru Kosova i krajnji cilj Srbije je da napravi Veliku Srbiju”, izjavio je Kastrati za televiziju Kljan Kosova.

Vulin je naveo da kosovski Albanci, kada iz njih “progovori strah i nečista savjest”, počnu “lupetati o srpskoj agresiji i ruskoj opasnosti”.

“Ni predsjednik Vučić ni ja ne spremamo i ne tražimo ruske dobrovoljce. Da Srbija hoće silom vratiti i na sjever i na jug Kosova i Metohije, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljni su Srbi rođeni na Kosovu”, dodao je Aleksandar Vulin.

Prema njegovoj procjeni, takve tvrdnje treba da posluže kao razlog NATO-u da “još jednom podigne oružje i vodi rat koji Albanci sami nikada nisu mogli da dobiju, baš kao što sami nisu mogli da naprave ni državu”.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dunja
Dunja
28 dana prije

Nemoj ruse. Niko ih do Istambula neće zaustaviti.

jashari
jashari
Odgovori   Dunja
28 dana prije

vlahinjo,uck ce vas rastavljati u delove

tako je
tako je
27 dana prije

treba tu hrvatske pravoslavce naseliti