Published On: Fri, Aug 21st, 2015

VUČIĆ: Pruga od Beograda do Sarajeva od državnog novca

Premijer Srbije Aleksadar Vučić izjavio je da će Srbija iz vlastitih sredstava financirati obnovu pruge od Beograda do Sarajeva u dijelu koji prolazi kroz Srbiju, prenosi Blic.

“Mi smo spremni prugu od Beograda do Sarajeva kompletno našim novcem da radimo u dijelu na teritoriju Srbije”, rekao je Vučić novinarima poslije obilaska migranata koji borave u parku kod autobusne stanice u Beogradu. On je kazao da je projekt rekonstrukcije pruge već gotov i da on podrazumijeva obnovu pruge od Beograda, preko Loznice, Valjeva, Lajkovca do Zvornika, pa od Zvornika do Tuzle, Doboja i južno do Sarajeva.
“Taj projekt je vrlo značajan za cijeli Zapadni Balkan, uposliti će našu građevinsku industriju, Srpske i Bosne i Hercegovine” , rekao je Vučić i dodao da će se u budućnosti raditi i pruga od Banjaluke do Doboja. Vučić je kazao da je on veoma zadovoljan razgovorima sa srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsjedavajućim Vijeća ministra BiH Denisom Zvizdićem koji su jučer bili u Beogradu, a posebno njihovim pozitivim izjavama poslije posjete. Projekt pruge Beograd-Sarajevo bit će predstavljen na Bečkoj konferenciji o Zapadnom Balkanu 27. kolovoza.